NHL Mock Draft 2.0

Kale Clague
25: Winnipeg Jets (via Chicago)
JV: Kale Clague (Brandon Wheat Kings, D)
Op deze positie kunnen de Jets kiezen voor de plek waar zij versterking van de prospect pool het hardst nodig hebben; momenteel is dat in de defensie. Clague is van het type dat aan beide zijden van het ijs sterk is en vooral aanvallend zijn steentje kan bijdragen. Heeft echter nog wel een paar jaar nodig, voor hij op het niveau van de NHL mee kan.
RG: Markus Niemeläinen (Saginaw Spirit, D)
De Jets zullen met deze selectie, net als de Coyotes, verder bouwen aan de toekomst van de verdediging. Niemeläinen is een rasechte ‘stay-at-home’-verdediger gebleken voor de Spirit en kan goed overweg met de puck voor een speler van zijn lengte. Hij is de defensieve verdediger die Jets al zolang missen.
26: Dallas Stars
JV: Luke Kunin
De Stars zien deze zomer veel (goedkope) contracten aflopen met weinig cap space. Er zal dus veel doorstroming moeten komen, maar offensief is die spoeling dun. Met Kunin wordt en talentvolle aanvaller toegevoegd die over enkele jaren klaar is om de NHL te betreden. Het valt echter niet uit te sluiten dat de Stars deze pick zullen gebruiken om directe versterking te verkrijgen*.
RG: Carter Hart
Krijgen we dan toch een keeper te zien in ronde 1*. Jack Campbell (elfde keuze in 2010) is een misser gebleken en daardoor hebben de Stars een dringende behoefte aan talent tussen de palen. Hart biedt dit. Hij is zonder enige twijfel de beste doelman in deze draft. Hij is geen reus, maar hij is flexibel en met name zijn glove is van hoge klasse. Ditzelfde geldt voor zijn reflexen en zijn pads.
*= Mocht Dallas de Western Conference Finals bereiken en heeft Kris Russell minstens 50% van alle wedstrijden gespeeld, dan gaat deze selectie naar de Flames in plaats van de tweede ronde selectie van de Stars dit jaar.
27: Toronto Maple Leafs (via Pittsburgh)
JV: Vitalii Abramov (Gatineau Olympiques, LW/RW)
Veel keuzes voor Toronto, dat al veel defenseman van het bord zag verdwijnen. De ploeg heeft opruiming gehouden en zal daardoor veel talenten doorgeschoven zien worden. Vitalii Abramov vergroot de prospect pool en met zijn scorend vermogen is het niet uit te sluiten dat hij zelfs direct de NHL haalt. Zijn lengte en fysieke kracht zijn echter nog een minpunt.
RG: Libor Hájek
De Leafs kunnen wat extra hulp gebruiken voor de verdediging en zullen daarom kiezen voor een solide verdediger in Libor Hájek, die zowel offensief als defensief goed is. Sterke verdediger, maar zal nog wat tijd nodig hebben om aan het Noord-Amerikaanse ijsformaat aan te passen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen