NHL Mock Draft 2.0

kieffer bellows
19: Tampa Bay Lightning
JV: Jake Bean
Het gros van de core van de defensie in Tampa Bay heeft dure contracten en er komt een stroom verlengingen aan. Daarbij zal gekozen moeten worden of met die dure krachten doorgegaan wordt, of dat jonge talenten worden doorgeschoven. Met Bean als – prima! – backup voor die prospects, heeft Tampa Bay alle ruimte om die keuze te maken.
RG: German Rubtsov (Rusland U18, C)
Eerder bleken Nikita Kucherov en Andrei Vasilevski al Russische steals, Rubtsov zou deze zomer aan dit rijtje toe kunnen worden gevoegd. Rubtsov is lang genoeg om centre te spelen in de NHL en kan al in alle drie de zones uit de voeten. Met name zijn intelligentie springt in het oog bij scouts.
20: Boston Bruins (via San Jose)
JV: Dante Fabbro
De Bruins hebben enkele aflopende contracten in de defensie en weinig rechtshandige spelers. Fabbro is een offensief sterke moter in de defensie en met zijn rechtshandigheid vult hij een toekomstig gat.
RG: Kieffer Bellows
Kieffer Bellows, de zoon van de in 1982 als tweede overall gekozen Brian Bellows, heeft een zeer accuraat schot, heeft puck skills en staat ook al stevig op zijn schaatsen. Hij zal naar de ruige plekken van het ijs gaan en niet schuw zijn voor bodychecks. Zijn spel past goed in het plaatje van zowel de Bruins van vroeger, als in dat van de beoogde B’s van de toekomst.
21: New York Islanders
JV: Logan Stanley (Windsor Spitfires, D)
Defensief heeft de ploeg weinig doorstroommogelijkheden omdat er simpelweg te weinig prospects voor handen zijn. Logan Stanley is een reus van een verdediger die over enkele jaren een gat kan opvullen. Offensief heeft Stanley weinig te bieden, maar defensief piept elke aanvaller bij het zien van het spel van Stanley.
RG: Max Jones
Hij staat niet bekend om zijn productie, maar als een pure ‘power forward’, een uitstervend ras. Hij zal net als Josh Ho-Sang in 2014 een risico zijn voor de Islanders, maar wel eentje die zich zal uit gaan betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen