NHL Mock Draft 2.0

28: St. Louis Blues
JV: Rasmus Asplund (Färjestad BK, C/LW)
St. Louis heeft enkele aflopende contracten, maar kan die wel vernieuwen of vervangen. St. Louis heeft de ruimte om te kiezen voor de defensief betrouwbare Asplund, die zijn offensieve spel nog moet verbeteren voor hij klaar is voor een rol in NHL.
RG: Vitali Abramov
De Rus is een geweldige schaatser en produceert aan de lopende band in de QMJHL. Ook zijn visie is al van een hoogstaand niveau, maar hij zal nog wat tijd nodig hebben om sterk genoeg te worden voor het grote werk in de NHL. Gezien het talent in de line-up van de Blues, zal Abramov deze tijd ook krijgen.
29: Anaheim Ducks
JV: Tage Thompson (University of Connecticut, C/RW)
Anaheim Ducks moet veel momenteel nog goedkope contracten verlengen, of doorselecteren. GM Bryan Murray heeft al aangekondigd het laatste te gaan doen en met name in de offensie lopen veel contracten af. Met Thompson voegt Anaheim een volwassen speler toe met een neusje voor de goal.
RG: Rasmus Asplund
De Ducks kiezen hier voor Rasmus Asplund, een aanvaller van gemiddeld formaat die zowel offensief als defensief goed speelt. Als hij eenmaal op snelheid is, is hij niet meer te houden. Ter daar zijn goede visie, zijn schot en zijn puck handling op, en je hebt een speler met de potentie om een complete speler te worden.
30: Washington Capitals
JV: German Rubtsov
Ondanks de meldonium-perikelen kiest Washington voor Rubtsov, een offensief sterke center die op termijn de NHL kan halen. Voorlopig komt hij echter nog tekort en zal Washington het moeten doen met het huidige roster. Offensief heeft de ploeg weinig aansluiting.
RG: Nathan Bastian (Mississauga Steelheads, RW)
De Capitals hebben geen specifieke benodigdheden en zullen daarom gaan voor de speler die het beste in hun stijl past. In dit geval is dit Nathan Bastian. Bastian speelde in de schaduw naast grote namen als Alexander Nylander en Michael McLeod. Dit is iets wat van pas kan komen wanneer je met een Evgeny Kuznetsov en een Alexander Ovechkin gaat spelen. Hij is groot en sterk, maar heeft geen gaten in zijn defensieve spel, iets wat Capitals-coach Barry Trotz zeer op prijs stelt.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen