NHL Mock Draft 2.0

Matthew Tkachuk
4: Edmonton Oilers
JV: Pierre-Luc Dubois (Cape Breton Screaming Eagles, LW)
Of deze draft pick bij Edmonton blijft is nog maar de vraag, want het lijkt te vroeg om een sterke rechtshandige defenseman te draften. Als Edmonton besluit de pick te houden, is Pierre Luc Dubois de beste optie. Dubois is een sterke, fysieke en effectieve winger die complementair kan zijn aan de reeds aanwezige centers.
RG: Olli Juolevi (London Knights, D)
Edmonton zal, als ze deze keuze niet wegruilen, verder bouwen aan de defensie en Juolevi is daarvoor de beste optie.
5: Vancouver Canucks
JV: Matthew Tkachuk (London Knights, LW)
Op links kunnen de Canucks wel wat versterking gebruiken en Matthew Tkachuk heeft de potentie om de Canucks direct al te versterken. Prima winger naast Brandon Sutter of Bo Horvat.
RG: Pierre-Luc Dubois
De Canucks waren het minst gelukkige team in de Draft Lottery, door twee plaatsen terug te vallen. Alsnog zal Vancouver een topspeler krijgen, want Pierre-Luc Dubois kan domineren in alle zones. Hij scoort volgens scouts al ‘NHL-goals’ en hij werd door Central Scouting als beste speler uitkomend in Noord-Amerika aangemerkt. Ondanks dat Vancouver al aardig wat centres tot zijn beschikking heeft, is een speler als Dubois altijd een uitkomst en kan de Québécois ook op de vleugel spelen.
6: Calgary Flames
JV: Alexander Nylander (Mississauga Steelheads, RW/LW)
De Flames hebben twee sterke needs; een goede doelman en wingers. Alexander Nylander lijkt op dit moment de beste optie om volgend seizoen al in de NHL te spelen. Een doelman van die orde is niet beschikbaar en dus kiezen de Flames voor Nylander.
RG: Matthew Tkachuk
De Flames staan hier voor een moeilijke keuze. Calgary gaat hier sowieso voor een vleugelaanvaller, na het wegruilen van Jiri Hudler, maar de keuze tussen Tkachuk en Nylander is een lastige. Het kaliber van Tkachuk zal het winnen. De zoon van voormalig NHL-vedette Keith Tkachuk produceert volop op een fantastische lijn met Mitch Marner en Christian Dvorak in London en hij speelt met meer passie dan wie dan ook in deze draft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen