NHL Mock Draft 2.0

julien-gauthier
16: Detroit Red Wings
JV: Charlie McAvoy (US U18, D)
De Red Wings hebben in hun defensie veel talent, maar een gebrek aan rechtshandige spelers. McAvoy is een sterke two-way defenseman die bovendien rechtshandig is. De Red Wings hebben de tijd om hem rustig op te leiden tot een NHL speler.
RG: Dante Fabbro (D, Penticton Vees)
De Red Wings’ verdediging was het afgelopen seizoen gewoon niet goed genoeg voor een team dat ver in de playoffs hoopt te komen. Daarom kiest Detroit hier graag voor Fabbro. Gedurende het onder-18 toernooi, liet hij merken dat hij prima mee kan met andere talenten van zijn generatie.
17: Nashville Predators
JV: Riley Tufte (Blaine High, LW)
Nashville moet het aanvallend, opmerkelijk genoeg, al enkele jaren hebben van de defensie. Met Riley Tufte voegen de Predators een sterke speler met een neusje voor de goal toe, die over een paar jaar een sterke verschijning is in de aanval van Nashville. Zou een mooie combinatie kunnen vormen met prospect Kevin Fiala.
RG: Julien Gauthier
De Predators zullen het verliezen van toptalent Jimmy Vesey aan free agency zo goed moeten opvangen en zullen daarom hier voor een aanvaller gaan. Julien Gauthier is de beste aanvaller beschikbaar. Hij is een gigantische winger, die goed kan schaatsen voor zijn lengte en een neusje voor de goal heeft. Zijn gebrek aan assists zorgt ervoor dat hij terugvalt naar 17.
18: Philadelphia Flyers
JV: Max Jones (London Knights, LW)
Max Jones kwam kort geleden in opspraak door een onreglementaire hit, waar hij nog trots op leek ook. Zijn fysieke speelstijl past echter prima bij Philadelphia Flyers, dat met Jones een sterke aanvaller toevoegt.
RG: Riley Tufte
De Flyers kozen in de afgelopen drie jaar telkens een verdediger met hun eerste pick en dus wordt het weer eens tijd voor aanvallers. Daarom kiest Philadelphia hier voor Riley Tufte. heeft eigenlijk alle ingrediënten om een ware ‘steal’ te worden, omdat hij groot, sterk, goed met de puck en verdedigend goed is. Kortom, het complete plaatje. Hij valt echter terug naar nummer 18, doordat hij, gedurende zijn zes wedstrijden op het hogere niveau, het niet kon waarmaken en nog niet klaar lijkt voor de NHL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen