NHL Mock Draft 2.0

Carter Hart
22: Arizona Coyotes (via Rangers)
JV: Samuel Girard (Shawinigan Cataractes, D)
Girard mist de lengte en fysieke kracht om direct aan te sluiten in de NHL, maar vergroot op termijn wel de defensieve mogelijkheden van de Coyotes. Is sterk tegen kleine, snelle aanvallers en een gevaarlijke steunpilaar in de aanval, waarmee hij aanvallers dwingt veel te verdedigen.
RG: Logan Stanley
De reusachtige Logan Stanley staat in Windsor in de schaduw van Sergachev, maar hier heeft hij geen problemen mee. Een rasechte stay-at-home verdediger, maar kan dankzij zijn schaatstalent offensief zijn steentje bijdragen wanneer nodig. Het herenigen van Stanley en Sergachev zou een zeer goede move zijn van de Coyotes, die zo alleen maar verder bouwen aan hun defensie.
23: Florida Panthers
JV: Libor Hajek (Saskatoon Blades, D)
Hajek brengt net als Stanley minder offensieve kracht aan het licht, maar kan wel uitgroeien tot een toekomstige sterkhouder in de defensie. Daarbij schuwt de Tsjech fysiek spel niet.
RG: Carl Grundström (LW, MODO)
Grundström bezit met zijn 1,83m een gemiddelde lengte, maar toont veel ‘bite’. Niet bang om zijn lichaam te gebruiken en om naar de ruige plekken van het ijs te gaan. Goede puck handling en speelt zo nu en dan al op de penalty kill.
24: Carolina Hurricanes (via Los Angeles)
JV: Carter Hart (Everett Silvertips, G)
Gaat Cam Ward weg? Het gerucht gaat vaker wel dan niet en zijn contract loopt deze zomer af. Met Eddie Lack is een goede vervanger aanwezig. Met name Alex Nedeljkovic heeft de potentie om zijn positie over te nemen, maar daarna is de spoeling dun. Met Carter Hart voegt Carolina de best beschikbare doelman toe is de positie tussen de palen voor jaren gewaarborgd.
RG: Luke Kunin (Univ. of Wisconsin, C)
GM Ron Francis zal een gat in de lucht springen wanneer hij ziet dat Luke Kunin nog beschikbaar is. Kunin is zeer goed in de offensieve zone en blijkt een pure afmaker te zijn, maar hij kan het overzicht behouden, dankzij zijn geweldige visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen