NHL Mock Draft 2.0

Auston-Matthews-Sparta-Prague-Getty
In de tweede NHL Mock Draft bundelen Jeroen Veenstra (JV) en Rowdy van Grieken (RG) hun krachten. Beide stelden een mock draft op en dat leidt tot twee verschillende lijsten met verschillende inzichten. Bij de mock draft moeten nog wel een paar kanttekeningen worden gezet: Sinds de NHL Draft Lottery zijn de namen van de eerste veertien ploegen die mogen kiezen vastgesteld. De andere 16 keuzes zijn voorlopig op basis van de ranglijst in het reguliere seizoen gerangschikt. Dit geeft een redelijk beeld van hoe de lijst er daadwerkelijk uit komt te zien, maar de gebeurtenissen in de play-offs kunnen er nog voor zorgen dat deze lijst gewijzigd moet worden.
1: Toronto Maple Leafs
JV: Auston Matthews (ZSC Lions, C)
Hoewel Patrik Laine het nog spannend maakte wie de eerste overall pick zou worden, kiest Toronto toch ‘gewoon’ voor Auston Matthews. De Maple Leafs hebben voldoende talentvolle wingers en kunnen een sterke center beter gebruiken dan een goede winger.
RG: Auston Matthews
De Maple Leafs hebben een franchise centre nodig en Matthews vult dat gat. Zijn schot en zijn visie zijn van de bovenste plank. Matthews zal meteen een impact hebben op de Leafs volgend seizoen. Deze keuze staat echter allesbehalve vast, want als Toronto besluit om all-in te gaan op Stamkos, zullen de Leafs misschien kiezen voor de beste winger voor ‘Stammer’; Laine.
2: Winnipeg Jets
JV: Patrik Laine (Tappara, RW/LW)
Met de sterke prospect pool die Winnipeg al heeft kan voor de best beschikbare speler worden gekozen. Laine is een speler die de Jets direct sterker maakt. Met hem beschikt Winnipeg over een paar mooie aanvalslijnen en is de ploeg meteen een kandidaat voor deelname aan de play-offs.
RG: Patrik Laine
Laine nam zijn team Tappara op sleeptouw (als een 17-jarige) in de playoffs en kreeg als beloning de titel van MVP voor de post-season. Laine heeft een fantastisch schot, eentje die vergeleken wordt met die van Alexander Ovechkin!
3: Columbus Blue Jackets
JV: Jesse Puljujärvi (Karpat Oulu, RW)
Met Puljujärvi trekt Columbus een mooie jackpot open. Naast de afmaker Brandon Saad kan de playmaker Puljujärvi het tweede deel van een dodelijk duo worden.
RG: Jesse Puljujärvi
Puljujärvi doet niet veel onder voor zijn oude lijnmaat van Finland onder-21. Puljujärvi is, in tegenstelling tot Patrik Laine, geen pure afmaker, maar Jesse is beter all-round dan Laine. In Grand Forks liet Puljujärvi tijdens het onder-18 toernooi zien hoe goed hij was en droeg hij Finland naar het goud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen