Brock Lesnar positief getest in aanloop naar UFC 200

Lesnar - Hunt
De UFC heeft vannacht bekendgemaakt dat Brock Lesnar positief is bevonden tijdens een out-of-competition dopingtest in de aanloop naar zijn UFC 200-gevecht tegen Mark Hunt. Lesnar won dit gevecht na 3 rondes via unanimous decision.
Normaal gesproken geldt voor atleten die uit retirement komen een regel die de atleet verplicht om zijn/haar comeback 4 maanden van tevoren te kennen te geven aan het USADA (United States Anti-Doping Agency), zodat het testbeleid van de onafhankelijke organisatie optimaal uitgevoerd kan worden. Voor Lesnar was echter een uitzondering gemaakt door het USADA, en hoefde dit niet 4 maanden vooraf aangegeven te worden.
Dit is niet de eerste keer dat Hunt het op heeft genomen tegen iemand die later gepakt werd voor dopinggebruik. Eind 2013 was het Antonio ”Bigfoot” Silva die na het gevecht betrapt werd, en begin dit jaar nog Frank Mir.
Hunt zou inmiddels de helft van het bedrag dat Lesnar heeft ontvangen voor UFC 200 geëist hebben. Volgens verschillende bronnen ontving Lesnar zo’n $2,5 milljoen voor het gevecht met Hunt, maar door pay-per-view buys zou dit nog veel meer worden. Als de UFC besluit niet in te gaan op de eis van Hunt moesten ze hem maar ontslaan, aldus de Nieuw-Zeelander.
”The Beast Incarnate” staat gepland om het op 21 augustus tijdens WWE SummerSlam op te nemen tegen ”The Viper” Randy Orton, en of deze match doorgang zal vinden is nog niet bekend. Normaal gesproken handelt WWE haar dopingzaken zelf af, maar in dit geval zou de staat New York hier nog een stokje voor kunnen steken. In New York is pro wrestling namelijk officieel gereguleerd, en dus kan de staat, wanneer Lesnar definitief schuldig wordt bevonden, hem ongerechtigd verklaren om te worstelen.
Foto: © 2016 WWE, Inc. All Rights Reserved.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen