Ravens’ Justin Tucker best betaalde kicker in NFL

New England Patriots v Baltimore RavensDe Baltimore Ravens hebben diep in hun buidel getast voor Justin Tucker, de populaire placekicker die al sinds 2012 bij de tweevoudig Super Bowl kampioen (2000, 2012) speelt. Franchise en speler kwamen een vierjarige deal overeen met een waarde van bijna zeventien miljoen dollar. Daarmee is Tucker de hoogst betaalde kicker in de NFL wat betreft gegarandeerd geld (10,8 miljoen dollar) en tekenbonus (6 miljoen dollar). Volgens general manager Ozzie Newsome is Tucker één van de bepalende factoren binnen het team (geworden) en worden de miljoenen met plezier overgemaakt.
Accuraat
Met deze deal hoeven de Ravens de opgelegde franchise tag niet uit te voeren voor de op twee na meest accurate kicker in de geschiedenis van de NFL. Tucker schoot tot nu toe 87.8 procent van zijn field goals raak, maar had als undrafted rookie in 2012 in eerste instantie een relatief zeer laag salaris. Het belang van een goede kicker is de laatste jaren steeds meer zichtbaar in de league. De New England Patriots betaalden eerder al 17,2 miljoen dollar voor Stephen Gostkowski en ook die deal kwam op het laatste moment tot stand. Gezien de prestaties van Tucker, die (nog) beter zijn dan die van Gostkowski, is de huidige deal niet zo vreemd.
Van waarde
Tucker miste vorig jaar overigens een career-worst zeven field goals, maar blijft onverminderd populair bij de franchise en fans. En waarom ook niet? Binnen de 50 yards is hij bijna foutloos (94.4 procent) en hij is perfect in postseason (8-uit-8). Bovendien is hij op z’n sterkst wanneer de druk hoog is en de field goal bepalend is voor winst of verlies. Als er één team in de NFL is die de waarde van een goede kicker moet inzien is het uiteraard Baltimore. Na Matt Stover bezorgden Steven Hauschka en Billy Cundiff de fans grijze haren. Laatstgenoemde miste in de 2012 AFC Championship Game de ondertussen beroemde 32-yard poging in de beslissende slotfase tegen de Patriots.
Ondertussen in Tucker, ooit een undrafted free agent, een succesverhaal. Naast zijn kwaliteiten op het veld is hij een graag geziene operazanger en trad hij op met grote orkesten. De keurige katholiek zal de komende jaren het paars, wit en zwart van de Ravens met trots dragen en reken er maar op dat deze deal zijn verdiende loon is.
Foto: Getty Images/Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen