NBA 5-on-5: Midseason awards, verwachtingen en voorspellingen

Als laatste vraag: wie wordt er kampioen?

Ruben de Regt: De Lakers. De reden is simpel: als Anthony Davis weer terug is zijn ze gewoon het beste team in de NBA.

Lars Leeftink: Op dit moment vind ik er niet per se een team echt bovenuit steken. De 76ers, Nets en Bucks zijn duidelijk de favorieten in de Eastern Conference, en ik zie daar eigenlijk geen ander team nog bijkomen. In het westen ligt het allemaal wat meer open, maar denk ik dat de Lakers en Clippers (wanneer fit) de grote favorieten zijn, met de Jazz, Nuggets en Suns als outsiders. Toch zijn de Nets, in potentie, het beste team van dit jaar. Aanvallend loopt het zelf zonder Kevin Durant fantastisch, dus dan kun je wel nagaan hoe het met hem eraan toe zal gaan. Verdedigend gezien hoeft dit team alleen maar in de middenmoot te zitten om de rest van de ploegen achter te laten. Als ze die stap kunnen zetten, dan is er geen ander team dat bij hun in de buurt kan komen. Zeker in het oosten niet.

Thijs Verkuil: Geheel objectief ben ik niet, maar ik kies voor de Brooklyn Nets. Ik heb dit seizoen elke wedstrijd van de Nets gezien en zie daarmee ook de ploeg groeien, zowel aanvallend als verdedigend. Zonder Kevin Durant werden 10 van de laatste 11 wedstrijden gewonnen, waaronder wedstrijden tegen de LA Clippers, LA Lakers en Phoenix Suns. Daarnaast hadden ze de 21e Defensive Rating, met 114.0. Dat is nog steeds niet heel goed, maar probeer dit team aanvallend maar te stoppen.

De Nets scoren gemiddeld 121 punten per wedstrijd, dus je moet er over vier wedstrijden meer weten te scoren dan de Nets. En dat lukt niemand in de NBA voorlopig. De Bucks halen gemiddeld 118 punten per wedstrijd en staan daarmee tweede in de NBA. Teams moeten van goede huizen komen om aanvallend mee te kunnen in het tempo van de Nets en dat moet dan ook nog vier keer lukken in de play-offs. Subjectief gezien of niet, dat is enorm lastig.

Ruben Hoppe: De Philadelphia 76ers hebben de juiste mix van absolute sterspelers, genoeg supporting firepower, top verdedigers en een gezonde dosis gretigheid om kampioen te worden. Voor mij zijn zij de voornaamste kanshebber.

Niels van der Veen: Ik wil hier heel graag de 76ers neerzetten, maar ik kan eigenlijk niet anders dan de Nets kiezen. Probeer in zeven wedstrijden vier keer te winnen van een team met Durant, Harden en Irving. Zeker nu ze meer flexibiliteit hebben met Blake Griffin op de center-positie kunnen ze nog meer verfijnen. Verdedigend ziet het er niet echt goed uit maar dat hoeft ook niet als je zo’n sterk aanvallend team bent.

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen