NBA 5-on-5: Midseason awards, verwachtingen en voorspellingen

Wat verwachten jullie van de tweede seizoenshelft?

Ruben de Regt: Zoals ik in de vorige 5-on-5 al zei: verwachten is altijd lastig in de NBA. Maar als ik in mijn glazen bol kijk zie ik dat de Spurs gaan terugzakken in de standings. Daarnaast denk ik dat de Warriors net binnen de playoffs gaan vallen.

Lars Leeftink: Ik verwacht dat de komende 35 wedstrijden het veld wat meer in elkaar gaat vallen. Teams als de Spurs, Knicks, Hornets en Bulls zullen wat wegzakken en teams die nu zoekende zijn zullen hun vorm vinden. Dan heb ik het voornamelijk over de Raptors, Heat, Hawks, Pacers, Nuggets en Heat. Daarnaast verwacht ik ook nog wel een flinke playoff-push van de New Orleans Pelicans en gaan we natuurlijk nog flink wat actie zien richting de trade deadline.

Thijs Verkuil: Ik hoop te zien of teams ‘for real’ zijn. In de Eastern Conference staan de New York Knicks en Charlotte Hornets nog op playoff-plaatsen en in het westen doen de Phoenix Suns, Portland Trail Blazers en San Antonio Spurs het beter dan oorspronkelijk verwacht. Daarnaast zijn er ook grotere teams die het juist minder goed doen dan het vorige jaar, zoals de Toronto Raptors of Los Angeles Lakers. Ik wil daarom graag zien of sommige teams juist boven of onder hun stand hebben geleefd, of dat ze het ook in de tweede seizoenshelft kunnen laten zien.

Ruben Hoppe: Als je naar de standings kijkt zie je weinig echte verrassingen meer. In de Eastern conference verwacht ik dat de Miami Heat gaan stijgen, evenals de Toronto Raptors. Beide teams hebben coaches die hun team op tijd klaarstomen voor de playoffs en zullen hun best doen de play-in tournament te ontlopen. In het westen zie je een duidelijke schifting bij de eerste zes teams. In beide conferences wordt de strijd om de play-in-plaatsen heel erg leuk. De onderlinge duels die de komende tijd worden uitgevochten voor de definitieve plaatsing zullen extra beladen worden en aanvoelen als finales. In totaal zullen zo’n 10 teams in de race blijven om zich via dit nieuwe systeem alsnog in de playoffs te spelen. Spektakel gegarandeerd

Niels van der Veen: Ik verwacht vooral opkomende en wegzakkende teams. De Pelicans, Heat, Raptors, Mavericks en Warriors verwacht ik aan het eind van het seizoen iets hoger te eindigen. Ik ben iets minder hoopvol voor de Blazers, Spurs, Knicks en Charlotte. Verder kijk ik vooral heel erg uit naar de play-in games voor de playoffs.

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen