NBA 5-on-5: Midseason awards, verwachtingen en voorspellingen

Welk team heeft jullie het meest teleurgesteld?

Ruben de Regt: Ik heb hier meerdere kandidaten staan maar het worden toch de Wizards. Ik had stiekem een stuk meer van ze verwacht. Ik blijf hopen dat ze het de tweede helft beter doen dan nu.

Lars Leeftink: De Minnesota Timberwolves. Een van de twee teams die dit jaar zijn trainer al heeft ontslagen. Saunders heeft van een prima selectie een compleet zooitje gemaakt, waarbij Anthony Edwards soms een lichtpuntje is. De selectie herbergt echt wel meer kwaliteit dan hun 7-29 record laat zien. Sommige hadden de Timberwolves voorafgaand zelfs in de playoffs staan. Nu gaat mij dat wel iets te ver, maar ik had ze toch in ieder geval in de strijd om de achtste seed verwacht. Daar is op dit moment absoluut geen sprake van. Sterker nog: ze beschikken over het slechtste record in de NBA. Met afstand.

Thijs Verkuil: Hier zijn een hele hoop teams te kiezen. Zo doen de New Orleans Pelicans en Houston Rockets ‘goed’ mee voor deze prijs, maar ik kies toch voor de Orlando Magic. Ze hebben dit seizoen wel te kampen met redelijk wat blessures, maar ondanks dat Nicola Vucevic een ontzettend sterk seizoen speelt, staan ze 27ste in de NBA. De ploeg die vorig jaar nog de playoffs haalde, heeft het dit jaar een stuk zwaarder. En dat ondanks een heel goed seizoen van hun sterspeler.

Ruben Hoppe: De teloorgang van de Houston Rockets gaat wel heel erg hard momenteel. Als je James Harden noodgedwongen trade moet je toch wel in staat zijn om iets op het veld te zetten. Sinds de blessure van Christian Wood is het alleen maar kommer en kwel. Eerstejaars coach Stephen Silas heeft een verrassende run gehad, waarbij de verdediging een cruciale rol speelde. Het is te hopen dat de Rockets in de draft lottery hun beschermende top 4 pick behouden. Voor nu doen ze er verstandig aan om elke waardevolle speler die ze hebben beschikbaar te maken voor de trade deadline en zich te wapenen voor de toekomst.

Niels van der Veen: Detroit Pistons, Houston Rockets, Washington Wizards en Minnesota Timberwolves. Kies er een van uit en ik ben het met je eens. Ik had van de Pistons aan het begin van het seizoen niet verwacht dat ze in de playoffs zouden spelen maar wat ze nu laten zien had ik niet verwacht. De Rockets: dertien (!) verliespartijen op rij. Do I need to say more? Over de Wizards ben ik wel iets enthousiaster na een goede run maar het is niet wat ik aan het begin van het seizoen verwacht had. Dan als laatste: de Wolves. Negen wedstrijden op rij verliezen kan. Maar als je talenten hebt als Karl-Anthony Towns, D’Angelo Russel en Anthony Edwards vind ik het een schande als je maar zeven van de 36 wedstrijden wint

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen