NBA 5-on-5: Midseason awards, verwachtingen en voorspellingen

Welk team heeft jullie het meest verbaasd?

Ruben de Regt: Als je als Phoenix in het extreem sterke westen tweede staat verbaas je volgens mij iedereen wel. Ik dacht dat zo hooguit achtste zouden worden maar zo ziet het er niet naar uit.

Lars Leeftink: Met afstand de New York Knicks. Daar waar andere teams (Heat, Raptors, Hawks) nog zoekende zijn naar hun vorm, staan de Knicks net boven .500 en staan ze op dit moment stevig in de playoffs. En een ding is zeker: de Knicks hebben absoluut niet de selectie voor de playoffs. Wat Tom Thibodeau daar aan het doen is, is wonderbaarlijk te noemen. En dan druk ik mij nog zacht uit.

Thijs Verkuil: Bij de vorige 5-on-5 kwamen de New York Knicks net te kort voor deze prijs, maar nu staan ze hier toch. Met een record van 19 overwinningen en 18 nederlagen staan ze op de vijfde plaats in de Eastern Conference, boven de Miami Heat, Toronto Raptors en Indiana Pacers. Ik had ze eerlijk gezegd niet eens in de top 10 verwacht van de conference, maar met coach Tom Thibodeau en een zeer sterk spelende Julius Randle doen ze het echt ongekend goed.

Ruben Hoppe: In “the valley of the sun” straalt het zonnetje wel heel erg fel. De komst van Chris Paul naar de Phoenix Suns heeft het team naar een hoger plan getilt. Ik had niet verwacht dat zij dit jaar zo goed zouden zijn. Coach Monty Williams heeft de spelers voor zich gewonnen. Devin Booker en DeAndre Ayton spelen volledig in dienst van het team. De mix van role-players, veteranen en hongerige jonkies is samengesmolten tot een gevaarlijke machine onder de bezielende leiding van de 35-jarige Chris Paul.

Niels van der Veen: De New York Knicks natuurlijk! Vorig seizoen 21-45, en nu al bijna even veel overwinningen. Vooral de rise van Julius Randle en R.J. Barret samen met de komst van Thibs is echt enorm belangrijk geweest.

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen