New York City verovert MLS Cup

New York City FC heeft voor het eerst in de clubhistorie beslag gelegd op de MLS Cup. In de finale van afgelopen zaterdag stonden the boys in blue tegenover Portland Timbers. In het Providence Park in Portland was er na ruim 120 minuten nog geen winaar. Uiteindelijk trok New York na strafschoppen aan het langste eind. Daarmee volgt het Columbus Crew op als regerend kampioen van het Noord-Amerikaanse clubvoetbal.

CASTELLANOS WEDEROM BELANGRIJK

Na een schorsing in de Eastern Conference Final kon New York weer beschikken over Valentín Castellanos. Zoals wel vaker dit seizoen was hij beslissend. De Argentijnse topscorer en winnaar van de Amerikaanse gouden schoen van het huidige seizoen opende de score. Hij kopte op aangeven van Maxi Moralez raak. Hij kreeg daarbij overigens wel hulp van Portland-keeper Clark, die de bal ongelukkig onder zich door liet gaan.

In de tweede helft moest Portland Timbers op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg uit de staat Oregon wist echter geen grote kansen te creëren. Toch was daar ineens Felipe Mora die diep in blessuretijd in de bal vanuit een klutssituatie koelbloedig binnenschoot. Het stadion van de thuisploeg ontplofte nadat de Chileense spits er eigenhandig voor zorgde dat er nog een verlenging uit het vuur werd gesleept.

JOHNSON ONTPOPT ZICH TOT HELD

In de verlenging deden beide New York en Portland nog wel een enkele pogingen om de wedstrijd binnen 120 minuten te beslissen, maar zonder succes. Er mochten dus strafschoppen genomen gaan worden, waarin New York City FC aan het langste eind trok. New York-keeper Sean Johnson stopte twee strafschoppen in de serie, waarmee hij alle aandacht naar zich toe trok. Vervolgens schoot Alexander Callens de winnende penalty binnen en mocht New York voor het eerst in de clubhistorie de Alan I. Rothenberg Trophy omhoog houden.

In het New Yorkse feestgedruis gebeurde er overigens iets opmerkelijks. De Noorse hoofdcoach Ronny Deila trok midden op het kunstgras van Portland, op zijn onderbroek na, al zijn kleren uit. Vervolgens deed hij onder het toeziend oog van honderden schaterlachende New York-fans enkele push-ups. Hiermee kwam de Noor een belofte na aan de fans nadat hij de MLS Cup zou winnen.

Coverfoto: Major League Soccer

Robin Leijdekkers
Robin Leijdekkers
Gek op Amerika en komt er dan ook graag. Pakt daar dan ook het liefst een sportwedstrijd mee vanwege het hoge entertainmentgehalte. Voorkeur voor NBA en MLS en een zwak voor ploegen uit het noordwesten: Portland Trail Blazers en Vancouver Whitecaps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen