Inter Miami stunt met de komst van Messi

Inter Miami verraste deze week vriend en vijand door te stunten op de transfermarkt. Niemand minder dan zevenvoudig Ballon d’Or winnaar Lionel Messi zal de club van mede-eigenaar David Beckham gaan versterken. Vorige week werd duidelijk dat de 32-jarige Messi na twee seizoenen zou vertrekken bij PSG. Bij de club uit Parijs verkeerde hij nooit in grootse vorm en in de laatste weken werd hij er zelfs uitgefloten. Vervolgens begon het speculeren over de volgende bestemming van de Argentijnse grootheid.

ANDERE OPTIES

Hoewel de transfer naar Miami op enkele details na rond is, leek het er in eerste instantie niet op dat Messi de stap naar de MLS zou gaan maken. Volgens de geruchten lag een terugkeer bij zijn geliefde FC Barcelona zeer voor de hand. Een andere optie was het Saoedische Al-Hilal, waar hij naar het schijnt tussen de 400 en 500 miljoen euro(!) per jaar zou kunnen gaan verdienen. Uiteindelijk koos hij dus voor een transfer naar Inter Miami. Opvallend genoeg gaf de club in 2018 al aan de ambitie te hebben om Messi vóór 2025 te contracteren.

In een uitgebreid statement vertelde de 35-jarige Messi dat hij eigenlijk graag terug wilde naar Barcelona. De omstandigheden waren echter niet ideaal: “Ik heb gehoord dat ze spelers moesten verkopen of spelerssalarissen moesten verlagen en daar wil ik niks mee te maken hebben.” Daarnaast gaf hij aan dat het hem niet om het geld te doen is en dat hij daarom niet graag naar Saoedi-Arabië vertrekt. Voor nu kiest Messi voor een avontuur in de Verenigde Staten en in de toekomst zou hij alsnog graag terugkeren bij FC Barcelona, in welke rol dan ook.

ENORM PRIJSKAARTJE

Uiteraard hangt er een enorm prijskaartje aan een van de grootste voetballers aller tijden en Inter Miami krijgt van commerciële bedrijven Apple en Adidas financiële steun om de deal rond te maken. Beide bedrijven zien vanzelfsprekend wel brood in de komst van Messi naar de Amerikaanse voetbalcompetitie. Zodoende staat het vast dat Messi Toronto-aanvaller Lorenzo Insigne snel zal aflossen als bestbetaalde speler van de MLS. Insigne heeft momenteel een jaarloon van ongeveer 14 miljoen euro.

De komst van Messi kan Inter Miami een welkome boost geven. Sportief presteert Miami dit seizoen namelijk ver ondermaats. De club uit Florida bezet de laatste plaats in de Eastern Conference met slechts 15 punten. Bij Miami wordt Messi ploeggenoot van de Nederlandse keeper Nick Marsman. Opvallenderwijs gaf de doelman deze week twijfels te hebben bij de komst van Messi: “Ik denk zelf dat onze club er nog niet klaar voor is als hij komt.”

Coverfoto: Getty/GOAL

Robin Leijdekkers
Robin Leijdekkers
Gek op Amerika en komt er dan ook graag. Pakt daar dan ook het liefst een sportwedstrijd mee vanwege het hoge entertainmentgehalte. Voorkeur voor NBA en MLS en een zwak voor ploegen uit het noordwesten: Portland Trail Blazers en Vancouver Whitecaps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen