MNF: LA verslaat divisierivaal Arizona in prime time

Voorafgaand aan deze divisie-ontmoeting op de maandagavond hadden de Cardinals slechts twee verliespartijen. De LA Rams hadden er vier. Na afloop had Arizona hun derde verliespartij te pakken; ook hun derde in eigen huis. Op Rams wide receiver Cooper Kupp stond wederom geen maat en Odell Beckham is op weg naar een vorm die we de laatste jaren niet van hem hebben gezien.

RAMS OFFENSE HERPAKT ZICH

De laatste weken ontstonden er wat zorgen rondom de aanval van de Los Angeles Rams. Tegen de Arizona Cardinals verdwenen die echter als sneeuw voor de zon. Matthew Stafford (23/30, 287 yards, 3 TD) gooide naar hartelust en had weinig moeite om zijn voornaamste targets te bereiken. Van Jefferson (58), OBJ (77) en Kupp (123) haalden allemaal meer dan 50 yards en ieder ving een touchdown. Door de afwezigheid van Darrell Henderson was de dreiging over de grond een stuk minder, maar Sony Michel vervulde zijn rol als back-up goed. Met 79 yards uit 20 rushes bleef hij continue een dreiging waar de Cardinals rekening mee moesten houden. De aanval van de Rams geeft hiermee een stevig visitekaartje af. Immers, winnen van de aanvoerder in de divisie met de vijfde defense in de league door 30 punten te scoren, is weinig teams gegeven.

Het optreden van OBJ was sterk en deed weer even denken aan zijn topjaren in New York, maar het was wederom Cooper Kupp die de show stal. Ieder weekend probeert een defense hem aan banden te leggen, maar niemand slaagt erin. Tegen Arizona ving hij 13 passes voor 123 yards en scoorde hij een touchdown. Zonder Kupp had dit duel er voor LA heel anders uitgezien.

CARDINALS KOMEN NIET LEKKER OP GANG

Waar Stafford en de Rams offense een productief ritme te pakken kregen, was dat aan de kant van de Cardinals wat anders. Kyler Murray (32/49, 2 INT) werd bijvoorbeeld tweemaal onderschept. Beide momenten hadden een element van sterk verdedigen, maar de keuzes die Murray daar maakte, waren niet optimaal. Niettemin herpakte de quarterback zich met zijn kenmerkende manier van spelen — snel, flexibel en met een arsenaal aan mogelijkheden. Hij bracht zijn team weer in de wedstrijd — geholpen door twee touchdowns van James Conner — maar kon na een succesvolle onside kick geen overtime forceren. Een sack van Aaron Donald die Arizona 18 yards terugdreef, maakte een einde aan de wedstrijd.


Lees hier de recaps van de vroege en late duels op zondag.

Coverfoto: Rick Scuteri/AP Photo

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen