51 punten voor Durant, corona slaat toe bij Bulls

Het NBA-seizoen 2021-22 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


5 december – 13 december


EASTERN CONFERENCE STAND

 1. Brooklyn Nets: 19-8
 2. Chicago Bulls: 17-10
 3. Milwaukee Bucks: 18-11
 4. Cleveland Cavaliers: 17-12
 5. Miami Heat: 16-12
 6. Philadelphia 76ers: 15-13
 7. Washington Wizards: 15-13
 8. Charlotte Hornets: 15-14
 9. Boston Celtics: 14-14
 10. Toronto Raptors: 13-14
 11. Atlanta Hawks: 13-14
 12. New York Knicks: 12-15
 13. Indiana Pacers: 12-17
 14. Orlando Magic: 5-23
 15. Detroit Pistons: 4-22

IN DE SPOTLIGHT


KEVIN DURANT STEELT SHOW BIJ AFWEZIGHEID JAMES HARDEN

Met maar liefst 51 punten leidde Kevin Durant de Brooklyn Nets afgelopen week naar een zwaarbevochten zege tegen de Detroit Pistons. Zonder James Harden (rust) gingen de Nets op bezoek bij de hekkensluiter, waar het lastiger ging dan verwacht. Uiteindelijk wonnen de Nets wel, maar ze hadden de punten van Durant daar wel hard voor nodig.

Durant is überhaupt bezig aan een ijzersterk seizoen, met gemiddeldes van 29.4 punten, 7.6 rebounds en 5.6 assists per wedstrijd. Met die statistieken is hij één van de topfavorieten voor de titel van MVP, maar toch loopt het voor de Nets nog niet altijd heel goed. Het spel is heel afhankelijk van de sterspelers en kent weinig verrassingen.

Ook tegen Detroit ging het lastiger dan dat het veel andere teams afging. Durant speelde de gehele tweede helft en pas toen rookie Cam Thomas en sophmore Nic Claxton meer minuten kregen, kreeg Brooklyn de thuisploeg onder de duim. Uiteindelijk wonnen de Nets nog relatief ruim: 116-104.

Durant scoorde 51 punten, pakte 7 rebounds en gaf 9 assists. Hij deed dit tegen een schotpercentage van 51.6%, 50% van achter de driepuntslijn en 14 van de 15 vrije worpen waren raak. Rookie Cam Thomas scoorde 13 punten en pakte 4 rebounds, maar vooral zijn plus minus van 27 maakte indruk.


DE TEGENVALLERS


CORONAUITBRAAK IN CHICAGO

De wedstrijden van de Chicago Bulls tegen de Detroit Pistons en Toronto Raptors zijn uitgesteld. Maar liefst tien spelers bevinden zich op het moment van schrijven in de health and safety protocols van de NBA.

Onder deze tien spelers vallen ook DeMar DeRozan en Zach LaVine. De eerste spelers die in quarantaine moesten waren Javonte Green een Coby White op 4 december, snel gevolgd door DeRozan. Eergisteren moest Zach LaVine in quarantaine, gevolgd door Alize Johnson. Hierdoor staat de teller nog maar op acht spelers die (nog) niet in quarantaine moeten.

De eerst volgende wedstrijd zou tegen de Detroit Pistons zijn geweest. Kijkend naar de stand werd er grappend gezegd dat je die ook met acht man kan verslaan, maar dat te kort door de bocht. Center Nikola Vucevic zit in ieder geval niet in quarantaine en had alvast een oplossing bedacht voor de wedstrijd. Helaas voor hem werd de gehele wedstrijd uitgesteld.


SPELER VAN DE WEEK


Kevin Durant is logischerwijs verkozen tot de SportAmerika Eastern Conference Speler van de Week. De forward van de Brooklyn Nets maakte indruk in de wedstrijd tegen de Detroit Pistons met 51 punten, maar kenden in het algemeen een sterke week.

Durant kwam namelijk drie keer in actie en alle drie de wedstrijden werden gewonnen. Gemiddeld scoorde hij 35.3 punten, pakte hij 6.3 rebounds en gaf hij ook nog 6 assists per wedstrijd. Zo was hij in de wedstrijd tegen de Atlanta Hawks ook nog goed voor 31 punten, 5 rebounds, 6 assists en 3 blocks.


VOORUITBLIK


Nog maar twee weken tot Eerste Kerstdag, waarop de NBA ons verwent met prachtwedstrijden. Het lijkt er op alsof ze daar rekening mee hebben gehouden, want zo veel topwedstrijden staan er niet op de agenda deze week. Twee wedstrijden die je wel in de gaten moet houden, zijn die van aankomende donderdag en zaterdag. Op donderdag nemen de Philadelphia 76ers het op tegen de Brooklyn Nets en zaterdag gaat Giannis Antetokounmpo met de Bucks het opnemen tegen de Twin Towers van de Cleveland Cavaliers: Jarrett Allen en Evan Mobley.

Coverfoto: Nic Antaya/Getty Images

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen