NFL op zondag: Bucs en 49ers pakken zege in verlenging

Alle wedstrijden in het late window leken blowouts te worden, maar de Bengals en de Bills kwamen in hun duels in het vierde kwart toch nog op gelijke hoogte. Ze kregen beide de kans om ook te winnen, maar dat lukte net niet. Lees hier de recaps van de late duels in de NFL op zondag.

BUCS GEVEN VOORSPRONG WEG, MAAR NIET DE OVERWINNING

Buffalo Bills @ Tampa Bay Buccaneers | 27-33 (OT)

Er leek lange tijd niets aan de hand voor de Bucs. Met nog maar tien minuten te gaan in het vierde kwart stond de thuisploeg op een 27-10 voorsprong, onder meer door een passing en een rushing touchdown van Tom Brady. Toch gaven de Bills niet op. De running game begon wat beter te lopen. Twee touchdowns van Josh Allen brachten de spanning terug en de Bucs slaagden er niet in de klok uit te spelen met een voorsprong van drie punten.

De Bills kregen een laatste kans en leken op weg naar de zege. Allen zocht Stefon Diggs in de endzone, waarbij er contact leek met cornerback Carlton Davis. De refs zagen er geen overtreding in en de bezoekers moesten genoegen nemen met een field goal en een verlenging. In overtime kregen de Bills als eerste bal, maar Allen moest deze al snel aan de Bucs laten. Dit soort kansen moet je Brady niet geven. Mike Evans kreeg de pass interference call die de Bills niet kregen wel mee en niet veel later was het gespeeld toen Brady Breshad Perriman vond voor een 58-yard touchdown. Het was niet meer dan treffend dat de zevenhonderdste touchdown pass van Brady een game winner was.

LATE COMEBACK VOOR BENGALS NIET VOLDOENDE TEGEN 49ERS

San Francisco 49ers @ Cincinnati Bengals | 26-23 (OT)

De San Francisco 49ers maakten het op bezoek bij de Bengals spannender dan noodzakelijk, maar gingen er toch met een belangrijke zege vandoor. Na drie kwarten hadden de 49ers een voorsprong van 20-6. In het vierde kwart kwamen Joe Burrow en Ja’Marr Chase ineens tot leven. Burrow vond zijn rookie receiver tot twee keer toe in de endzone en zo stonden de ploegen ineens weer naast elkaar.

Toch kregen de 49ers nog een kans op de zege. Met wat geluk, want vlak voordat Robbie Gould aan mocht leggen voor de field goal lieten de Bengals een interceptie (en mogelijk pick-six) uit hun handen glippen. Toch kregen de Bengals een kans, want Gould miste de field goal en zo kwam er een verlenging.

In de verlenging kregen de Bengals de bal en gingen redelijk gemakkelijk over het veld. Tot ze in field goal range waren. Verder kwam Burrow niet, waardoor de Bengals wel een voorsprong hadden, maar de verlenging nog niet over was. Jimmy Garoppolo bezweek niet onder de druk en leidde zijn ploeg eveneens over het veld. Brandon Aiyuk wist de endzone (na review) wel te vinden voor de zege voor de 49ers.

OVERIGE GAMES

Chicago Bears @ Green Bay Packers | 30-45: De Bears wisten het de Packers nog flink lastig te maken. Na een knotsgek tweede kwart met in totaal 45 punten stonden de bezoekers nog op voorsprong. Vooral de O-line en de special teams van de Packers vielen door de mand. Bij de Bears was Justin Fields terug na een blessure. Bij vlagen liet hij zijn potentie zien, maar hij gooide wel een pick-six en verloor een fumble waaruit de Packers nog eens zeven punten scoorden. Mede hierdoor kon Aaron Rodgers toch orde op zaken te stellen. De quarterback was goed voor vier touchdowns. Chicago kon daar alleen een field goal in de slotminuten tegenover zetten.

Detroit Lions @ Denver Broncos | 10-38: De Lions konden de zege van vorige week geen vervolg geven. Op bezoek bij de Broncos was de ploeg vanaf de aftrap volstrekt kansloos, ook al kende de ploeg in het tweede kwart een korte opleving om terug te komen tot een 14-10 achterstand. Vooral over de grond wisten de Broncos gemakkelijk te scoren (drie touchdowns). Voor Denver voldoende om een ruime zege te boeken en in de play-offrace te blijven. De ploeg heeft hetzelfde record als de Colts en Bills die de twee laatste wildcard plaatsen bezetten.

New York Giants @ Los Angeles Chargers | 21-37: Deze wedstrijd was nog minder spannend dan de uitslag doet vermoeden. De Giants scoorden nog twee touchdowns in de slotminuten toen het duel al lang en breed was gespeeld. Hoogtepunt van de wedstrijd (en misschien wel het weekend) was onderstaande bom van Justin Herbert op Jalen Guyton over 67 yards.

Lees hier de recaps van de vroege duels in de NFL op zondag.

Coverfoto: Bryan Medina/AP