Jaap Stam ontslagen als trainer van FC Cincinnati

Jaap Stam is ontslagen als trainer van FC Cincinnati. De club uit de Major League Soccer maakte dit afgelopen maandagmiddag bekend. Cincinnati, waar de Nederlandse algemeen directeur Gerard Nijkamp vorige maand vertrok, staat op de voorlaatste plaats in de Eastern Conference. De club pakte slechts drie punten uit de laatste zeven wedstrijden. Tyrone Marshall, trainer van de Onder-19, heeft voorlopig de leiding over het eerste elftal van het collectief uit Ohio.

Cincinnati won dit seizoen slechts vier van de 25 competitiewedstrijden en verzamelde tot nu toe slechts 20 punten. Naast Stam beschikt de club over een nogal Nederlands-getinte selectie. Zo spelen Kenneth Vermeer (ex-Ajax en Feyenoord), Przemyslaw Tyton (ex-PSV), Kamohelo Mokotjo (ex-Feyenoord), Haris Medunjanin (ex-AZ) en Maikel van de Werff (ex-Vitesse) bij de oranje-blauwen. Afgelopen zondag verloor het elftal nog met 4-2 van DC United. Met die nederlaag was de houdbaarheidsdatum van Stam als trainer bereikt.

Het onstlag van Stam betekent een nieuw dieptepunt in zijn trainersloopbaan. Voor hij instapte bij Cincinnati leverde zijn laatste trainersklus ook al weinig succes op. In oktober 2019 stapte hij namelijk op als trainer van Feyenoord vanwege tegenvallende resultaten. In maart 2018 werd hij al ontslagen door Reading, waarna hij bij PEC Zwolle een succesvolle periode kende. Stam werd in mei 2020 aangesteld bij Cincinnati en nam zijn assistent Said Bakkati mee. Hij werd binnengehaald door directeur Gerard Nijkamp, die vorige maand dus zelf vertrok.

Naast een nieuwe hoofdtrainer kan de club dus ook opzoek naar een nieuwe algemeen directeur. In de volgende competitiewedstrijd neemt Cincinnati het op tegen Toronto FC, de hekkensluiter van de Eastern Conference. Beide clubs lijken kansloos om de play-offs te halen.

Coverfoto: Pro Shots

Robin Leijdekkers
Robin Leijdekkers
Gek op Amerika en komt er dan ook graag. Pakt daar dan ook het liefst een sportwedstrijd mee vanwege het hoge entertainmentgehalte. Voorkeur voor NBA en MLS en een zwak voor ploegen uit het noordwesten: Portland Trail Blazers en Vancouver Whitecaps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen