UFC Update: George St. Pierre is free agent

Nieuwe aangekondigde gevechten
Fight Night Sacramento heeft er weer een gevecht bij. Oude rotten Urijah Faber en Brad Pickett komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in een battle van veteranen op de retour. Beiden verloren hun laatste partij tegen respectievelijk Jimmy Rivera en Iuri Alcantara. Voor Faber wordt het een thuiswedstrijdje, aangezien de basis van Team Alpha Male in Sacramento is.


Matt Brown zal op UFC 207 uitkomen tegen Tarec Saffiedine. Brown verloor onlangs roemloos van Jake Ellenberger en nogmaals kwam aan het licht dat Brown zeer kwetsbaar tegen lichaamstrappen is. Saffiedine verloor zijn laatste partij van Rick Story.


Ook Johny Hendricks zal op UFC 207 gaan vechten en wel tegen Neil Magny. Hendricks verloor op UFC 200 van Kelvin Gastelum, en verloor ook nog eens het gevecht tegen de weegschaal. Hij kwam niet precies op gewicht en dat kostte hem 20% van zijn vecht gage. Het eerste gevecht zal dus eerst tegen de weegschaal zijn, want ‘Big Rigg’ heeft er een handje van om het streefgewicht te missen. Magny verloor onlangs van ‘Da Monsoon’, Lorenz Larkin en heeft ook dringend een overwinning nodig om weer relevant te zijn in de volle en zeer strijdbare welterweight divisie.
En er kwam nog een welterweight gevecht bij voor UFC 207. Alex Means zal uitkomen tegen de Braziliaanse Cowboy, Alex Oliveira.
UFC Fight Night Sao Paulo heeft zijn co main event te pakken. Bantamweights Thomas Almeida en Albert Morales zullen de degens gaan kruizen.
Geruchten en achterklap
En dan een gerucht om je handen bij in te wrijven. Het gerucht doet nu de ronde dat Jose Aldo een superfight aangeboden heeft gekregen. Aldo leeft al een tijdje in onmin met de UFC, en dit kon wel eens een manier zijn om weer in de goede gratie bij ‘Scarface’ te komen. Niemand minder dan bantamweight kampioen Dominick Cruz wordt als een wortel voor de neus van Aldo gehouden. Er is nog niet veel bekend over de details, maar aannemelijk is dat Cruz naar 145 komt om tegen de Braziliaan te vechten.
We blijven even bij Jose Aldo. De geplande meeting met de UFC heeft inmiddels plaatsgevonden, maar Aldo is vooralsnog niet bijgedraaid. Hij wilt nog steeds de UFC verlaten.


Maar ook over Dominick Cruz zijn we nog niet uitgepraat. Het gerucht dat ‘The Dominator‘ gaat vechten op UFC 207 wordt steeds sterker, en de UFC heeft ook al een tegenstander in gedachten. Cody ‘No Love‘ Garbrandt is de beoogde tegenstander. Dit zal wel tot een zeer ontevreden TJ Dillashaw leiden, maar past wel in de werkwijze van de UFC van tegenwoordig. Er is al een hoop spanning tussen de twee opgebouwd, en de fans willen dit gevecht graag zien. Garbrandt heeft al een enorm grote mond opgezet en heeft verklaard de kaak van Cruz in stukjes te slaan.
Dan nog een ander gerucht. De nieuwe eigenaren zouden van plan zijn om de populaire serie ‘The Ultimate Fighter‘ te cancelen. De serie speelt zich af in een huis zonder televisie en andere dingen die je afleiden. Er wordt louter getraint en tegen elkaar gevochten. De vechters worden verdeeld in twee teams en worden gecoacht door twee populaire UFC vechters. De winnaar wint een plaats in de UFC en een zak geld.
Trash talk
UFC 206 heeft als hoofdgevecht de kraker tussen light heavyweight kampioen Daniel Cormier en Anthony Johnson. De heren raken allebei al behoorlijk op stoom en wisselen op social media behoorlijk wat plaagstoten uit. Al is het laatste bericht van ‘Rumble‘ Johnson een regelrechte bedreiging aan het adres van Cormier:

“We’ll see what happens, Daniel’s smart. If he stays out of the way of my fists and my feet, he might live.”

Lando Vennata en Tony Ferguson hebben blijkbaar ook nog issues. De twee vochten eerder al tegen elkaar, Vennata nam de plaats in van Michael Chiesa en had amper tijd om zich voor te bereiden. Hij bracht Ferguson duidelijk aan het wankelen, en zorgde bijna voor een enorme verrassing. Volgens ‘El Cucuy‘ Ferguson was dat echter een mazzeltje.


Cris Cyborg is duidelijk niet blij met de aankondiging dat Ronda Rousey op UFC 207 tegen Amanda Nunes gaat vechten. Haar antwoord op de vraag of Rousey bang voor haar is was duidelijk:

“Of course. She knows I would kill her. Same thing that happened with Holly Holm and her will be worse with me. She knows this. She knows this.
She don’t fight for the belt the first time. They gave her the belt and she’s fighting in the UFC, the big promotion”.


Jon Jones is ook weer even in het nieuws. Hij zal binnenkort verhoord worden door USADA en zal dan zijn lot te horen krijgen. Knarsetandend zal hij ook moeten toekijken hoe Daniel Cormier en Anthony Johnson op UFC 206 tegen elkaar vechten. Beiden zijn het er roerend over eens: Jon Jones is niet langer relevant. Daar was Jones uiteraard niet van gediend:


UFC 205 voorbereidingen
In de aanloop van UFC 205 blijven we alle vechters op de voet volgen. Hieronder een aantal filmpjes van een aantal deelnemers, die allen flink aan de weg timmeren!
Jeremy Stephens


Joanna Jedrzejczyck


Conor McGregor


Volgende week is er weer een nieuwe UFC Update. Blijf de UFC Update nauwlettend in de gaten houden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen