TNF Pick 6: Davante Adams helpt Packers over dode punt heen

adams
Mike McCarthy en de Packers hebben een nieuw debacle voorkomen op Thursday Night Football. Green Bay had meer dan twee kwarten lang moeite met de stugge Bears, maar kwam in het derde kwart toch in het ritme. Vanaf het moment dat het ging lopen waren de Bears, zonder Bryan Hoyer (armbreuk in het tweede kwart) nergens meer. Het waren Davante Adams en Ty Montgomery die Aaron Rodgers over het dode punt heen hielpen. De Packers blijven door de 26-10 zege meedoen in de NFC North (4-2), de Bears zijn definitief afgehaakt (1-6). Zes opvallende momenten uit Thursday Night Football.
1 Davante Adams benadert record Don Hutson
Bij een 10-6 voorsprong voor de Bears moest er echt iemand opstaan om de Packers over het dode punt heen te helpen. Het werd niet Jordy Nelson of Randall Cobb die de hoofdrol opeiste, maar Davante Adams. Het was voor de wedstrijd niet duidelijk of de wide receiver kon spelen na een hersenschudding, maar zijn status veranderde snel van questionable naar indispensable met deze catch.


Adams had vorig jaar nog moeite om de geblesseerde Nelson te doen vergeten, dit jaar zet hij Nelson in de schaduw. Met 13 catches in één wedstrijd benaderde Adams het stokoude Packers-record van legende Don Hutson (14 catches in 1942 tegen de Giants). Tegen de Bears was hij daarmee van doorslaggevend belang.


2 Nelson onzichtbaar, Cobb laat op gang
Het was niet alleen maar hosanna op de receiverposities van Green Bay. Rodgers had meer dan twee kwarten lang grote moeite om medespelers te vinden die echt vrij stonden. Zijn favoriete target Jordy Nelson was nagenoeg onzichtbaar.


Als de Packers het veld overstaken stokte de progressie net voor de endzone. Randall Cobb liet twee kansen liggen op een touchdown, de eerste keer liet hij zich aftroeven door rookie Cre’Von LeBlanc. Bij een nieuwe kans kreeg hij niet beide voeten op tijd aan de grond. En dat was gezien deze uitgangspositie niet echt een aanbeveling voor de receiver.


Deze missers onderscheiden Cobb van de topreceivers in de NFL, maar hij is voor de Packers goed genoeg als tweede of derde keus. Toen de wedstrijd al beslist was zette Cobb (95 yards receiving, 21 yards rushing) nog zes punten extra op het scorebord.
3 Montgomery x-factor in backfield
Mike McCarthy strooide wat zand in de ogen van John Fox door running back Don Jackson op het laatste moment uit practice squad te promoveren en als starter aan te wijzen. De rol van de rookie was echter marginaal (2 carries, 6 yards), Jackson verliet het veld al in het tweede kwart met een handblessure. Een veel grotere rol in de backfield was weggelegd voor Ty Montgomery.
Bij afwezigheid van Eddie Lacy bleek Montgomery de speler die Green Bay nodig had. De wide receiver is veelzijdiger dan Lacy en had inbreng als receiver (10 receptions, 66 yards) als rusher (9 carries, 60 yards).


Montgomery zorgde ook voor het kantelmoment in de wedstrijd door op 3th&4 zijn hand net voldoende onder de bal te wurmen bij een lage worp van Rodgers. De scheidsrechters concludeerden ook na een review dat hij net voldoende had gedaan voor een catch op vijf yards van de endzone.
monty
De laatste vijf yards werden overbrugt door Adams waarmee de Packers weer op voorsprong kwamen (13-10).
4 Rodgers speelt Favre uit de boeken
Mede dankzij de inbreng van Montgomery behaalde Aaron Rodgers voor het eerst dit seizoen meer dan 300 yards in één wedstrijd. De quarterback brak bovendien een franchise record van Brett Favre.


De meest besproken speler voorafgaand aan Thursday Night Football zal weten dat een goede wedstrijd tegen de Bears nog geen garantie biedt voor de rest van het seizoen. De secondary van Chicago oogde vermoeid en gaven veel yards weg in de tweede helft toen de Packers in hun ritme kwamen. Het optreden in de eerste twee kwarten en deze fumble (nadat er geen receiver vrij stond) zullen nog stof tot nadenken geven.


5 Bears hebben een vacature voor quarterback
Het was voorafgaand aan de wedstrijd niet ondenkbaar dat Brian Hoyer het beter zou gaan doen dan Rodgers. Zijn statistieken op basis van de eerste vijf duels waren beter dan zijn opponent. Aan die reeks kwam hardhandig een einde. Zonder bescherming van oud-Packer en ProBowler Josh Sitton was Hoyer opgejaagd wild. Een hit van Julius Peppers op de quarterback vergrote de problemen van John Fox die wanhopig zal worden van dit ‘breaking news’.


De derde keus van de Bears Matt Barkley toonde zich geen waardige vervanger van Hoyer. Na 6/15, 81 yards en 2 intercepties van Barkley zullen de Bears op zoek moeten naar een nieuwe aanvalsleider. Naast Hoyer staat ook Jay Cutler nog aan de kant, dus de nood is hoog in Chicago.
6 Lichtpuntjes in het linebacker-corps
Toch was er nog wel iets positiefs te melden voor Bears. Voor het eerst in 35 scoorde Chicago weer een defensive touchdown. Het was een score die werd afgedwongen door Leonard Floyd, die zich voor het eerst echt liet zien. Met twee sacks en de score toonde hij zich een waardevolle aanvulling op het linebacker-corps met Willie Young, Danny Trevathan en Jerrel Freeman. Deze linie bulkt van de kwaliteit, maar de Bears zullen nog even geduld moeten hebben tot hun secondary weer op volle kracht om daarmee te oogsten.
Foto’s: Screenshots

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen