UFC 205: Conor McGregor schrijft geschiedenis

FS1 Prelims
Frankie Edgar verslaat Jeremy Stephens
– Jurybesluit (unaniem)
De partij tussen Stephens en Edgar is een vermakelijke pot. Stephens zoekt snel het initiatief met leg kicks, en Edgar laat ook snel zijn intenties zien. Hij scoort met een takedown, en als snel wordt duidelijk dat dit deel van de gameplan van ‘The Answer‘ is.
In de tweede ronde heeft Edgar ‘Lil Heathen’ weer op de grond gebracht met een takedown, maar Stephens kan snel opstaan. Even later schopt Stephens Edgar hard tegen de grond en volgt dat op met een knie, maar ‘The Answer‘ herstelt enigszins. Hij is wel duidelijk aangeslagen, maar voorlopig kan Stephens het karwei niet afmaken. Edgar weet echter van geen ophouden en scoort opnieuw met een takedown en kan bijna een guillotine choke op de nek van Stephens zetten. ‘Lil Heathen‘ ontsnapt knap.
In de derde ronde is Edgar opnieuw sterk met takedowns. Aan het einde van de ronde wisselen de heren zware stoten uit, maar kunnen ze beiden niet hun tegenstander vellen. Edgar heeft met zijn takedowns genoeg afstand tussen hem en Stephens weten te creëren en wint de partij op jurybesluit, die allen in zijn voordeel beslissen.


Khabib Nurmagomedov verslaat Michael Johnson
– Submission (Kimura)
Het duel tussen Khabib en Michael Johnson is een zeer interessante, en een contrast in stijlen. Khabib is een meester in het worstelen en ground and pound, en Johnson heeft twee van de beste handen in de divisie. In het begin van de partij is Johnson z’n range aan het zoeken, en is heel actief. Zijn linkerhand miste telkens net zijn doel. ‘The Eagle‘ scoort al snel met een takedown. Hier is hij op zijn dodelijkst. Met woeste ground and pound wordt Johnson zwaar toegetakeld, maar hij overleeft wonder boven wonder de ronde.
In de tweede ronde kan Johnson het gevecht niet lang genoeg op de voeten houden. Al snel wordt hij weer naar de grond gewerkt en gaat Khabib weer aan het werk. Een grappling masterclass. Met harde stoten bewerkt Khabib het hoofd van Johnson, maar hij overleeft opnieuw de ronde. De ongeslagen Rus toont wel zijn enorme expertise als het gaat om grondgevechten. Telkens wanneer Johnson wilt opkrabbelen, trekt de Rus zijn arm weg.
In de derde ronde gaat de Rus vrolijk door met zijn spel. ‘The Eagle‘ is op de grond in een eigen klasse en Johnson kan maar niet loskomen. De dominantie van de Rus wordt uiteindelijk ‘The Menace‘ te veel. Hij krijgt het zwaar te verduren en de Rus ziet in een onbewaakt moment zijn kans schoon en isoleert de arm van Johnson, en neemt die in een Kimura submission. Johnson moet aftikken om zijn arm te behouden. Khabib wint, en wel op zeer dominante wijze. Hij neemt bij het Octagon interview Conor McGregor nog even op de korrel en maant de UFC om een titelshot. Die hij zeer waarschijnlijk ook zal krijgen na deze dominante overwinning.

✅Сегодняшний бой в качестве HD 😎 📽 #UFC205 : 🇷🇺 Хабиб Нурмагомедов vs. Michael Johnson 🇺🇸

Een video die is geplaatst door UFC McGregor Khabib #ufc205 (@ufc_russia) op


Tim Boetsch verslaat Rafael Natal
– TKO (eerste ronde)
De partij is nog maar net begonnen of uit het linkeroog van Natal komt er bloed stromen. Boetsch zet snel voorwaartse druk en heeft duidelijk het initiatief. En dat tekent zich snel uit. Met een strakke rechtse slaat hij Natal hard tegen het canvas. Met nog vier harde ground and pound stoten brengt hij een einde aan het gevecht.


Vicente Luque verslaat Belal Muhammed
– KO (eerste ronde)
Het gevecht is snel afgelopen. Luque slaat Muhammed met een harde linkse naar de grond en maakt het daar af met ground and pound. Nederlander Henri Hooft, de coach van Luque, is uiterst in zijn nopjes met de snelle finish!


——————-
FS1 Prelims
Jim Miller verslaat Thiago Alves
– Jurybeslissing (unaniem)
Liz Carmouche verslaat Katlyn Chookagian
– Jurybesluit (verdeeld)
Foto: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen