WBC Update: Team Kingdom verliest, Chris Archer accepteert uitnodiging

Tampa Bay Rays v Los Angeles Angels of Anaheim
Het World Baseball Classic nieuws volgt elkaar snel op. Vooral waar het gaat om de namen van honkballers die graag voor hun land willen uitkomen. Zo werden in de afgelopen dagen nieuwe namen die de rosters van Team USA en Chinese Taipei gaan halen of willen halen bekend.
Het definitieve roster van Team USA is voorlopig nog niet bekend, maar de namen zijn één voor één in te vullen. Adam Jones werd al vrijgegeven door Baltimore terwijl Max Scherzer liet weten de uitnodiging te accepteren. Ook Tampa Bay Rays-pitcher Chris Archer heeft inmiddels laten weten dat hij de uitnodiging graag accepteert. Ondertussen liet Mookie Betts doorschemeren dat zijn knieoperatie ‘geen probleem hoeft te zijn met het oog op de WBC. Betts is één van de vijftig namen in de voorselectie.
Eerste naam roster Chinese Taipei bekend
Het is opvallend dat de Aziatische teams al zeer actief zijn op dit moment. Zuid-Korea heeft zijn roster al compleet en ook Chinese Taipei komt nu met de eerste namen. De belangrijkste is die van captain Dai-Kang Yang. Yang was ook captain van het team dat bij de vorige editie van de WBC in 2013 de tweede ronde wist te bereiken. Yang, een ster in de Japanse NPB, moet wel eerst volledig herstellen van zijn blessures.
Chinese Taipei is één van de tegenstanders van Nederland in Poule A in Zuid-Korea. Nederland speelde zelf ondertussen tegen Japan de eerste van twee exhibition games. De Japanners kwamen net uit een dubbele ontmoeting met Mexico waarin beide teams eenmaal wonnen.
Het Koninkrijksteam had eerder deze week een wedstrijd tegen een regioselectie met 7-5 gewonnen. Tegen Japan werd die goede lijn doorgezet, al werd er wel verloren. Nederland kwam in de vijfde inning in de problen, ondanks een goede start die tot een 5-1 voorsprong leidde en leek de wedstrijd met 7-5 te verliezen. Een goede negende slagbeurt betekende echter een 8-7 voorsprong voor de mannen van Hensley Meulens. Met een punt in de gelijkmakende slagbeurt en een score in de tiende inning (in de tie break-vorm) betekende 9-8 voor Samurai Japan. Beide rosters zijn nog verre van compleet, Japan mist zijn MLB’ers terwijl Nederland nog spelers in verschillende competities actief heeft. Morgen volgt een tweede duel.
Foto: Getty Images/Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen