UFC 205: Conor McGregor schrijft geschiedenis


Vannacht stond in de fantastische Madison Square Garden in New York UFC 205 op het programma. Het evenement had een overvloed aan geweldige partijen op de card staan, met maar liefst drie titelgevechten en een aantal gevechten die ook wel als main event bestempeld konden worden. In de main event kan Conor McGregor de eerste vechter in de UFC ooit worden die twee titels tegelijkertijd in zijn bezit heeft.
Conor McGregor verslaat Eddie Alvarez
– Knockout (tweede ronde)
Alvarez begint met lowkicks het voorste been van McGregor te bewerken. Niet veel later raakt McGregor de kampioen hard met zijn trademark linker. En even later nogmaals. Weer moet Alvarez het canvas opzoeken, maar de kampioen overleeft voorlopig. Met drie knockdowns gaat de eerste ronde duidelijk naar de Ier, die een vliegende start heeft gemaakt.
McGregor raakt Alvarez in de tweede ronde opnieuw een aantal keren goed met zijn linker. Alvarez gaat al snel naar zijn worstelgame, en drukt de Ier tegen de kooi. Maar McGregor komt los en raakt Alvarez opnieuw met een vloeiende combinatie. Dat wordt de kampioen teveel, en McGregor schrijft geschiedenis. Hij wordt de eerste vechter in de UFC ooit die twee belts tegelijkertijd in zijn bezit heeft. Een geweldige prestatie, die de boeken in zal gaan!
What’s next for McGregor? Tijd zal het leren. Gaat hij beide titels verdedigen of gaat de UFC een titel toch afpakken? In de lightweight divisie kan hij als kampioen zijn borst wel nat gaan maken. Met Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson zijn er al twee zeer sterke gegadigden om de kersverse kampioen uit te dagen. En wat te denken van Mcgregor vs Diaz deel 3?


Tyron Woodley vs Stephen Thompson
– Draw
Het gevecht om de welterweight titel gaat tussen kampioen Woodley en uitdager Thompson.
De heren zijn in de eerste ronde vooral elkaar aan het aftasten. Maar al snel kan Woodley Thompson naar de grond krijgen. De kampioen houdt ‘Wonderboy‘ de hele ronde op de grond en domineert. Met harde ground and pound heeft hij zijn tegenstander al aardig wat schade aangebracht.
Wonderboy‘ zal uit een ander vaatje moeten tappen, want de eerste ronde was duidelijk voor Woodley. Thompson maakt opvallend weinig gebruik van zijn sterke trappen, maar komt in het midden van ronde twee goed door met een spinning back kick. Hij is actiever dan Woodley en dat levert hem de winst van de tweede ronde op.
Thompson drukt de kampioen naar achter, die al last heeft van zijn cardio. Zijn output is laag en Thompson begint in een ritme te komen. Het is vreemd te noemen dat Woodley zijn sterke leg kicks niet gebruikt, maar komt dan eindelijk door met een harde trap.
Woodley blijft een beetje afwachtend en Wonderboy kan zo zijn puntjes bij elkaar sprokkelen. En dan raakt Woodley Thompson een aantal keer hard met die verwoestende rechtervuist. De uitdager overleeft knap de aanval, maar is duidelijk aangeslagen. Woodley heeft even later Wonderboy in een guillotine choke, maar Thompson tikt niet af. Wonderbaarlijk kan hij zijn hoofd vrij krijgen. De verbetenheid, moed en karakter van Thompson komen nu tot volle glorie, en hij eindigt de ronde zelfs bovenop ‘The Chosen One‘.
Thompson drukt in de laatste ronde de kampioen naar achter, zonder echt door te drukken. Zijn trappen vinden telkens de dekking van de kampioen. Ondertussen is Woodley nog steeds niet erg actief. Hij laat het initiatief aan zijn tegenstander, en dat lijkt een riskante strategie. Thompson tagt de kampioen een paar keer goed en het gaat erom spannen. Toch trekt de kampioen de partij volgens de jury naar zich toe, met een split decision. Maar er is een vergissing gemaakt. Omdat er twee juryleden het gevecht 47-47 scoren, eindigt de partij in een majority draw. Woodley behoudt wel zijn titel, maar krijgt niet de winst achter zijn naam geschreven.


Joanna Jedrzejczyk verslaat Karolina Kowalkiewicz
– Jurybesluit (unaniem)
Het gevecht om de strawweight titel is een Poolse aangelegenheid, met kampioene Jedrzejczyk en uitdaagster Kowalkiewicz. De kampioene is in de slagenwisselingen iets sterker en preciezer. Kowalkiewicz probeert wel druk te zetten, maar kan niet goed doorkomen met haar stoten. Ze probeert in de clinch de kampioene de baas te zijn, maar ook dat komt niet goed uit de verf. Joanna pakt de eerste ronde.
Kowalkiewicz heeft duidelijk moeite om de afstand te verkleinen en de kampioene raakt haar telkens als ze dichtbij probeert te komen. De sterke leg kicks van Joanna vinden telkens hun doel, en het wordt nu al duidelijk dat de kampioene een stuk beter is. Op alle fronten troeft ze haar tegenstandster af. Ook in de clinch, normaal het sterke punt van Kowalkiewicz, wordt ze overmeesterd.
Het beeld van het gevecht verandert in de derde ronde nauwelijks. De kampioene blijft sterk doorkomen en Kowalkiewicz kan er niet genoeg tegenover stellen.
In de vierde ronde komt de kampioene de hele tijd goed door met lowkicks. En dan raakt Kowalkiewicz Joanna een paar keer goed met stoten en ruikt ze haar kans. Ze gaat verwoed door met het bestoken van de titelverdedigster. De kampioene wankelt. Kowalkiewicz maakt er eindelijk een spannend gevecht van. Maar de kampioene herstelt van de aanval van haar landgenote.
Ze maken er in de vijfde ronde een beukpartij van. Ze starten de ronde beiden heerlijk fel en geven alles wat ze hebben. Beiden vechten als leeuwen en het is mooi om te zien hoe ze aan het einde elkaar respect tonen, ondanks de vijandigheden in de aanloop naar het gevecht. De kampioene is wel gehavend uit de strijd gekomen, met een grote zwelling boven haar rechteroog. De jury beslist in het voordeel van Jedrzejczyk, die door de winst haar titel behoudt.


Yoel Romero verslaat Chris Weidman
– TKO (derde ronde)
Het gevecht tussen middleweights Weidman en Romero kan weleens grote gevolgen hebben voor de winnaar.
Weidman komt gelijk door met een goede lowkick. En Weidman blijft de trap implementeren in zijn strijdplan. hij probeert het met een takedown, maar Romero kan de aanval goed pareren. Aan het einde van de ronde is Romero al duidelijk aan het vermoeien. Weidman blijft het initiatief nemen, en Romero blijft een beetje afwachtend. Te afwachtend. Zou zijn conditie hem opnieuw de das omdoen? ‘The Soldier of God‘ wordt al iets actiever, en komt door met een paar body kicks en gooit zijn sterke worstelgame in de strijd. In de derde ronde knalt Romero zijn knie hard op het hoofd van Weidman en maakt het karwei verder af met ground and pound. Door de harde knie gutst het bloed uit het hoofd van ‘All American‘. Met de overwinning kon Romero weleens de volgende tegenstander van middleweight kampioen Michael Bisping worden. Bij het Octagon interview met Joe Rogan neemt hij van de gelegenheid gebruik door Bisping ook uit te dagen, die er niet bepaald van gediend is. Triomfantelijk steekt de kampioen twee middelvingers uit naar de Cubaan.


Raquel Pennington verslaat Miesha Tate
– Jurybesluit (unaniem)
Pennington laat al snel haar sterke boks skills zien. En even later laat ze ook haar submission skills zien, wanneer ze Tate in een standing guillotine heeft, maar net niet kan doordrukken. Pennington komt een paar keer sterk door door met haar sterke jab, en Tate probeert met worstelen Pennington moe te maken. In de laatste ronde speelt het gevecht zich grotendeels op de grond af. Tate kan echter niet haar sterkere groundgame uitbuiten. Sterker nog, aan het einde van de ronde is Pennington Tate op de grond zelfs de baas. Pennington wint de partij knap op jurybesluit. Miesha Tate kondigt na het verlies aan dat ze ermee stopt. Ze kon niet genoeg uit de kast trekken om haar jongere tegenstander te overklassen, en vindt het tijd om de handschoenen aan de wilgen te hangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen