NFL Draft '12 Review – Aankondiging & Uitleg

2012 NFL Draft - First Round
Elk jaar, direct na afloop van de NFL Draft, haasten de zogeheten experts zich om direct de keuzes van alle 32 NFL-teams te beoordelen. Een haast onmogelijke klus, want niemand kan weten hoe de keuzes van een team uit zullen pakken. Dat zal de toekomst uitwijzen, en na drie á vier jaar is meestal het moment dat de keuzes uit het verleden onder de loep kunnen worden gelegd.
In deze jaarlijks terugkerende serie zullen we, iets later dan normaal, wederom terugkijken naar een draft uit het verleden. Dit jaar is dat de draft van 2012. Bij elk team zal gekeken worden naar de selecties, evenals de zogeheten Undrafted Free Agents (UDFA), die weliswaar niet tijdens de NFL Draft werden gekozen, maar wel hierna via het trainingskamp zich in het team speelde.
Bij elke speler zal gekeken worden naar de plek waar hij gekozen werd, en op basis daarvan zal hij beoordeeld worden. Zo zal een bankzitter die in de eerste ronde gekozen werd snel een negatieve beoordeling krijgen, terwijl een bankzitter uit de zesde of zevende ronde hiervoor zelfs een positieve beoordeling kan krijgen. Van deze laatste groep wordt immers nooit veel verwacht, en hier wordt bij de beoordeling rekening mee gehouden. Tot slot zullen alleen de eerder genoemde UDFA’s meegenomen worden die tot en met vorig seizoen nog onderdeel waren van het actieve roster.
Na dit alles zal een team een eindcijfer krijgen volgens de Amerikaanse terminologie: F is een onvoldoende, terwijl een A – iets wat vrijwel onmogelijk is, daar elk team gedurende de NFL Draft wel een misser kent – betekent dat een team perfect gedraft heeft. Tegelijkertijd wordt in kaart gebracht hoeveel van deze spelers nog actief zijn in de NFL, wat hun statistieken tot en met afgelopen seizoen waren, en hoeveel van de gekozen spelers nog actief zijn namens het team waardoor ze zijn gekozen. Dit zal bij elkaar een helder beeld geven van de keuzes die elk van de 32 NFL-teams heeft gemaakt in 2012, en laat in sommige gevallen ook goed zijn waarom sommige teams de afgelopen jaren de weg omhoog hebben ingezet, terwijl anderen juist door de verkeerde keuzes nog verder zijn weggezakt.
Hou dus de komende weken SportAmerika goed in de gaten, want vanaf aankomende maandag zullen de Cincinnati Bengals het spits afbijten, en zal de NFL Draft van 2012 voor elk team beoordeeld gaan worden!
Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen