Ook UFC 199 krijgt twee titelgevechten

UFC Fight Night: Dillashaw v CruzNadat de UFC in november 2015 op Australisch grondgebied twee titelgevechten liet plaatsvinden, lijkt er een trend te zijn ontstaan. Na de oorspronkelijke planning van UFC 196 en de planning van UFC 197 gaat ook UFC 199 twee titelgevechten voorschotelen aan het publiek.
Op vrijdagavond, tijdens de persconferentie in Las Vegas, werd bekend dat UFC 199 zal worden afgesloten met twee rematches, waarbij er zowel in de Middleweight als in de Bantamweight zal worden gevochten om het kampioenschap. Het Co-Main event zal worden vormgegeven voor Dominick Cruz en uitdager Urijah Faber, waarna er een instant-rematch als Main Event op de planning staat tussen Luke Rockhold en Chris Weidman.
Eerdere confrontaties
Het gevecht tussen Cruz en Faber zal in aanloop naar dit event zeker niet ondergesneeuwd gaan worden door Rockhold-Weidman. Cruz en Faber kennen een lange geschiedenis en zullen op 4 juni voor de derde keer tegenover elkaar in de Octagon komen te staan. Begin 2007 streden beide vechters om een WEC-Titel. Na iets meer dan anderhalve minuut mocht Faber zijn overwinning claimen, via submission. In 2011, tijdens UFC 132 streden de kemphanen ook om een titel. Het was de eerste keer dat Cruz zijn Bantamweight titel moest verdedigen, wat uiteindelijk via een unanieme beslissing ook lukte.
Voor Luke Rockhold wordt UFC 199 de eerste keer dat hij zijn titel mag gaan verdedigen. In december 2015, tijdens UFC 194, versloeg hij Chris Weidman in de vierde ronde (TKO) en bijna een half jaar later zal Weidman wederom zijn tegenstander zijn. Weidman, die tegen Rockhold voor het eerst in zijn professionele MMA carrière tegen een nederlaag aanliep, krijgt hiermee zijn zesde titelgevecht op rij.
UFC 198
Vrijdagavond werd er ook meer bekend over UFC 198. Rondom het event hing al lange tijd het gerucht dat dit een titelgevecht tussen Fabricio Werdum en Stipe Miocic zou gaan worden. Eindelijk is dit nu ook bevestigd. Het gevecht, wat voor het oorspronkelijke UFC 196 event welgeteld één dag op de planning heeft gestaan, zal nu op 14 mei in Brazilië worden uitgevochten. In Curitiba zal het voetbalstadion van Atlético Paranaense het strijdtoneel gaan vormen. Tijdens het WK voetbal in de zomer van 2014 werden er in dit stadion vier wedstrijden gespeeld.
Foto: GettyImages / Zuffa (UFC)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen