MLS 2016 Preview: Western Conference (Part 1)

2015-mls-jerseys-overview
Na enkele maanden afwezigheid gaat komende zondag de bal eindelijk weer aan het rollen in de Major League Soccer. Op 6 december vorig jaar kroonde Portland Timbers zich als de nieuwe landskampioen van de Verenigde Staten van Amerika door met 2-1 te winnen van Columbus Crew. De MLS is populairder dan ooit en gaat dit seizoen haar 21e jaargang in. SportAmerika blikt vooruit op het nieuwe seizoen. De voorbije dagen kon je hier al de preview over de Eastern Conference lezen. Vandaag en morgen richten we ons op het Westen.

Colorado Rapids

582EBD334098377C80BF2E8354E7CC9E
Eén van de zwakkere broertjes uit de MLS. Colorado heeft er enkele magere jaren op zitten en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in zal komen. De Rapids hebben enkele leuke spelers zoals Dillion Powers en Dillon Serna in hun rangen. De kans bestaat trouwens ook dat Tim Howard de ploeg komt versterken komende zomer. Dat zou een ferme opsteker zijn voor een ploeg die de laatste jaren bekend staat omwille van hun slecht beleid. Om positief af te sluiten: in de MLS kan je met enkele slimme beslissingen en een goed beleid snel de weg naar boven vinden.

FC Dallas

62CD1A775CCF60D4CC0B7424C3A04970
FC Dallas draaide vorig jaar een goed seizoen, alleen heeft zich dat niet kunnen vertalen in prijzen. De druk om de MLS Cup dit seizoen te pakken is dus enkel maar gestegen. Dallas had al een sterk roster en dat is afgelopen winter enkel maar versterkt. Onder andere Maxi Urruti, Figueroa en Gruezo kwamen de troepen van Oscar Pareja versterken. Ondanks de vele jonge spelers in de ploeg, ziet het er naar uit dat dit jaar van moeten is voor Dallas. Vorig seizoen wonnen ze al de Western Conference, dit seizoen zit dat er zeker opnieuw in.

Houston Dynamo

5182B96337F21E7D6DFAFD6CAC395CFD
Owen Coyle begint aan zijn tweede seizoen als manager van Houston. De ex-coach van Bolton en Wigan weet ondertussen hoe het er aan toe gaat in de MLS en aan de transfers te zien lijkt het er op dat Coyle de spelers krijgt die hij wil om zijn spelstijl te hanteren. De grote vraag is of Houston in staat is om na het zwakke vorige seizoen zich dit jaar wel in de playoffs kan voetballen? Op het eerste zicht zou je denken van wel, veel voetbalfans zullen niet wild zijn van het voetbal van de Dynamo. Terwijl ze toch een kern hebben met enkele leuke spelers als Bruin, Barnes en Torres, wie weet worden zij een van de verrassingen dit seizoen?

Los Angeles Galaxy

2B918A57148D5158CF85BE5E055A9254
LA Galaxy toonde de afgelopen maanden nog eens dat zij nog altijd de grootste ploeg zijn in de Major League Soccer. Naast de vele prijzen van de afgelopen seizoenen, haalde het deze transferperiode Nigel De Jong, Ashley Cole en Jelle Van Damme binnen. Voeg daar Keane, Gerrard en Dos Santos bij en je komt aan een deftig ploegje. De verdediging kon de nodige versterking gebruiken en dat lijkt gebeurd te zijn. De Galaxy mag je nooit afschrijven en na een minder seizoen zullen ze er dit seizoen alles aan doen om terug te slaan. Met zowel een Belgische (Van Damme) als een Nederlandse (De Jong) link lijkt het dit seizoen wat leuker om de ploeg uit LA te volgen.

Portland Timbers

6A4F41A5DB4BC407D4C642D47B167DE3
We zijn aangekomen bij de verrassende kampioen van vorig seizoen: de Portland Timbers! Na een wisselvallende reguliere competitie waren de Timbers bij het begin van de playoffs niet meer dan een underdog. Maar een uitstekende vorm (en ook wat geluk) zorgden er voor dat ze naar huis gingen met de MLS Cup. We moeten toegeven dat Portland een leuke ploeg is om te volgen, ze hebben een geweldige fanbase met een uitstekende sfeer in het stadion. Met Adi hebben ze misschien wel de beste targetspits uit de MLS rondlopen. De vraag voor deze ploeg is of ze het mirakel van vorig seizoen kunnen herhalen? Kunnen ze opnieuw op het juiste moment pieken en het geluk aan hun zijde hebben? Moeilijk, denken we.

Hiermee zit het eerste deel van de Western Conference er op, morgen sluiten we deze preview-reeks af met de laatste vijf ploegen uit het Westen!
Foto’s: Goal.com
Video’s: The MLS Show (YouTube)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen