UFC 196: Nate Diaz verrast met winst op McGregor

1456718457382
Nate Diaz heeft voor een major upset gezorgd door rivaal Conor McGregor te verslaan. Het gevecht duurde maar twee ronde, waarin de Ier in de tweede moest opgeven.
Alsof dat nog niet genoeg was kroonde Miesha Tate zich tot de nieuwe UFC Bantamweight kampioene door Holly Holm in de vijfde ronde te verslaan. Daardoor raakte Holm haar titel al na een gevecht kwijt, nadat ze die eerder won van Ronda Rousey in november. In Las Vegas waren veel celebrities getuige van een historisch event.
Een overzicht van alle #UFC196 gevechten.
Nate Diaz verslaat Conor McGregor
– Opgave (2e ronde)
Voor het gevecht begint is McGregor heel provocerend richting zijn tegenstander. De Ier gaat er meteen vol op, maar Diaz weet hem goed tegen de kooi aan te duwen. Beide dagen elkaar uit tussen de stoten door, maar het is Conor die het efficiëntst is met zijn stootcombinaties. Opvallend zijn de aantal uppercuts die McGregor op de kin van Diaz probeert te planten. Diaz begint dan toch te bloeden na een harde linkse stoot van de Ier net boven de wenkbrauw. De ronde eindigt op de grond waar McGregor zich toch goed weet te verdedigen.


In de tweede ronde gaat McGregor verder met het strooien van combinatiestoten. Zowel op het lichaam als het hoofd van Diaz. De Amerikaan blijft incasseren. Het lukt hem na een paar minuten in de tweede ronde eindelijk om een uppercut op de kin van Diaz te krijgen. Dan beginnen beide vechters elkaar te raken en gaat McGregor verrassend voor de takedown, die perfect verdedigd wordt door Diaz. Zo goed zelfs, dat hij in dominante positie komt en met een rear-naked-choke een einde maakt aan het gevecht.


————————–
Miesha Tate verslaat Holly Holm
– Opgave (5e ronde)


In de eerste minuten van het gevecht tasten beide dames elkaar af. Tate probeert Holm met een takedown te verrassen, maar de kampioene weet zich er goed uit te verdedigen in de eerste minuten. Holm blijft rustig ook en raakt op de juiste momenten het gezicht van haar tegenstandster. Tate blijft ondanks de rake klappen bewegelijk in de octagon en komt er soms zelf een aantal keer door met stootcombinaties op het gezicht van Holm.
Vroeg in de tweede ronde lukt het Tate om Holm naar de grond te werken met een mooie takedown. Daar weet ze de kampioene goed te controleren en met een aantal elleboogstoten pijn te doen. Holm doet er alles aan om het gevecht staand te houden, aangezien daar haar kwaliteiten liggen. Tate blijft op een dominante positie en plant een aantal harde ellebogen op het gezicht van Holm. Tate gaat dan zelfs voor de rear-naked-choke, maar Holm wordt uiteindelijk gered door de bel.


Holm is wat voorzichtiger in de derde ronde, nadat ze bijna de gehele tweede ronde op de grond heeft gelegen. Tate gaat op zoek naar de takedown, maar ontwijkt vooral de stoten van Holm. Beide tasten elkaar weer af in deze ronde en lukt het ze beide niet om hun plan. Holm weet wel haar tegenstandster een aantal keer te raken.
De kampioenschapsrondes moeten er dan zelfs aan te pas komen. Daarin begint Holm heel scherm met een aantal combinaties trappen en stoten op het lichaam van Tate. De uitdager weet Holm wel bijna weer op de grond te krijgen, maar de takedown wordt uitstekend verdedigd door Holm. Tate blijft oppassen voor de stootcombinaties en ontwijkt er een aantal, terwijl er ook heel wat stoten doorheen komen. In de laatste minuten van het gevecht gaat Tate voor een laatste kans en ze krijgt Holm op de grond. Daar grijpt ze de kampioene bij de keel met een rear-naked-choke en valt Holm flauw. Na de zoveelste poging is Miesha Tate eindelijk UFC Bantamweight kampioene.


—————————–
Overige uitslagen UFC 196
Main Card


Ilir Latifi verslaat Gian Villante
– Jurybesluit (unaniem)
Corey Anderson verslaat Tom Lawlor
– Jurybesluit (unaniem)
Amanda Nunes verslaat Valentina Shevchenko
– Jurybesluit (unaniem)
———————————–
Preliminary Card
Teruto Ishihara verslaat Julian Erosa
– KO (2e ronde)
Jason Saggo verslaat Justin Salas
– TKO (1e ronde)
Diego Sanchez verslaat Jim Miller
– Jurybesluit (unaniem)
Darren Elkins verslaat Chas Skelly
– Jurybesluit (unaniem)
Vitor Miranda verslaat Marcelo Guimarães
– TKO (2e ronde)
Nordine Taleb verslaat Erick Silva
– KO (2e ronde)
Siyar Bahadurzada verslaat Brandon Thatch
– Opgave (3e ronde)
Foto: GettyImages / Zuffa (UFC)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen