NHL Draftwatch: de Trade Deadline en de aankomende Draft

Metropolitan Division
New York Islanders v Pittsburgh Penguins
Deze divisie ligt nog het meest open van alle divisies. Koploper Washington Capitals is de grote favoriet voor de titel. Daarachter strijden bijna alle teams nog voor een plekje in de play-offs en dat maakt deze divisie in aanloop naar de trade deadline tot misschien wel de meest interessante divisie van de NHL.
Washington Capitals: Win now is het enige mogelijke motto. Washington heeft alle picks nog, behalve die in de derde ronde. Een ruil kan het groepsproces verstoren en alles gaat nu goed, dus waarschijnlijk blijft het hierbij.
New York Rangers: Hebben geen pick in de eerste ronde (die ging naar Arizona) en dus lijkt er weinig mogelijk qua versterkingen. In alle andere rondes zijn wel picks beschikbaar. Het lijkt hier bij te blijven en ook dan hebben de Rangers een prima ploeg.
New York Islanders: Verloren al hun pick in ronde twee en vijf. Mogelijk is Kyle Okposo het beste ruilmateriaal. De aanvaller bezit een aflopend contract.
Pittsburgh Penguins: Trevor Daley en Carl Hagelin kwamen al tussentijds en de Penguins hebben geen first round pick meer, als zij de play-offs halen gaat deze naar Toronto. De Penguins zullen een roster player moeten verruilen of een pick in een later jaargang moeten wegdoen om nog iets te doen.
New Jersey Devils: In ronde vier hebben de Devils twee picks en de ploeg lijkt kansrijk om de play-offs te halen. De defensie is prima; aanvallend hebben de Devils weinig creativiteit. Een aanvallende versterking helpt de Devils en is de overweging waard.
Carolina Hurricanes: De Hurricanes hebben al twee picks in ronde één en moeten nog overwegen om Eric Staal te verruilen. De aanvaller gaat deze zomer mogelijk gratis de deur uit. Blijven = keuze voor de play-offs, laten gaan = zeer waarschijnlijk, einde verhaal. De vraag is welke route de Hurricanes willen varen, voor beide valt zeker iets te zeggen.
Philadelphia Flyers: Kunnen de play-offs op papier zeker nog halen. Moeten dan nog wel veel ploegen inhalen. Hebben al twee picks in ronde twee, drie en zes. Er lijkt nog wel wat mogelijk.
Columbus Blue Jackets: De Blue Jackets gaan de play-offs niet meer halen. Zij hebben geen pick in ronde vier en vijf, mogelijk kunnen zij nog wat extra picks vergaren.
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen