NHL Draftwatch: de Trade Deadline en de aankomende Draft

Atlantic Division
Tampa Bay Lightning v New Jersey Devils
Montreal Canadiens en Ottawa Senators zullen stiekem nog hopen op een plek in de play-offs, maar de huidige top vier lijkt het toch uit te gaan vechten.
Florida Panthers: Hebben een mooie ploeg bijeen gebracht met de picks uit de afgelopen jaren. Alleen in ronde zeven hebben de Panthers dit jaar geen pick. Klaar voor de big prize lijken de huidige Panthers nog niet en dus is kalmte met ruilen het devies.
Tampa Bay Lightning: Bezit extra picks in ronde twee en zeven. Hebben daarnaast al hun oorspronkelijke picks nog. De ploeg is breed genoeg en liet vorig jaar al zien waar het toe in staat is. Gezegd is dat Stamkos blijft. Grootste punt van zorg lijkt op dit moment zijn handtekening onder een nieuw contract.
Boston Bruins: De verwachtingen waren niet heel hoog voor aanvang van dit seizoen, maar de play-offs lijken een zekerheidje. Hebben extra picks in de eerste en vijfde ronde en lijken daarmee wel ruimte te hebben om de selectie te verbreden.
Detroit Red Wings: In de derde ronde hebben de Red Wings geen pick. Jimmy Howard lijkt het gewenste ruilmiddel te zijn; de doelman is voor een backup erg duur en kan mogelijk nog ergens als eerste goalie aan de slag.
Montreal Canadiens: Bezitten geen pick in de zevende ronde, maar twee picks in ronde twee en zes. Zullen misschien nog een push richting de play-offs willen wagen, maar dat is link. Zonder Carey Price lijkt die missie gedoemd te mislukken.
Ottawa Senators: In de derde ronde is geen pick beschikbaar. Met Dion Phaneuf werd al een grote naam binnengehaald. Gezien de vorderingen na die trade lijken de Senators zich toch tot de sellers te moeten gaan rekenen.
Buffalo Sabres: Buffalo heeft alle picks nog en twee extra picks in ronde drie plus extra picks in rondes vijf en zeven. Extra picks lijkt niet nodig, mogelijk kunnen de Sabres nog een positieverbetering realiseren: een ruil tijdens de draft lijkt daarvoor een geschikter moment.
Toronto Maple Leafs: Twee picks in de eerste, tweede en derde ronde is een ongekende luxe. In ronde vijf en zes hebben de Maple Leafs ook twee picks. De selectie zal er volgend seizoen heel anders uitzien dan nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen