NBA Recap: Clippers verrassen Kawhi-loze Spurs

San Antonio Spurs v Indiana Pacers
Het begin van de tweede helft van de NBA-competitie is daar. Na de weinig spectaculaire verschuivingen rondom de trade deadline – waarover later vandaag meer – waren er vannacht drie wedstrijden, met gelijk een echte verrassing. De Los Angeles Clippers versloegen in eigen huis namelijk de San Antonio Spurs met 86-105.

De wedstrijd tussen de twee grootmachten in het westen begon niet al te best, met missers over en weer. Zowel de Clippers als de Spurs lieten de bal alle kanten op vliegen behalve richting de basket, en er was vaker sprake van een turnover dan van een mooie score. Van hun achttien turnovers in totaal hadden de Clippers er maar liefst acht in het eerste kwart.
De Spurs hadden een excuus voor het mindere spel: zij moesten het stellen zonder hun grote sterspeler Kawhi Leonard, die kampte met een pijnlijke kuit. Het gemis van ‘The Claw’, normaliter een van de drijvende krachten op zowel offensief als defensief vlak, kwam San Antonio duur te staan. De Spurs liepen al snel in de wedstrijd tegen een achterstand aan, en dat zou niet veranderen.

Grote man aan de zijde van de Clippers was spelverdeler Chris Paul, die met 28 punten en 12 assists een meer dan keurige double-double noteerde. Ook Jamal Crawford en J.J. Redick eindigden in de dubbele punten (negentien en zeventien respectievelijk), en DeAndre Jordan timmerde verder aan zijn indrukwekkende aantal dunks — met 153 heeft hij er in zijn eentje meer dan een aantal teams gezamenlijk.
Aan de zijde van de Spurs was eigenlijk niemand écht in goede doen. Vooral LaMarcus Aldridge liet het afweten – hij schoot slechts twee van zijn dertien pogingen raak – en zelfs de boomlange Boban kon de Clippers niet vellen. Saillant detail: Marjanovic scoorde als een van de weinigen een dikke plus door zowel zijn schotpogingen als vrije worpen te raken en geen balverlies te lijden.

De wedstrijd tussen de Clippers en de Spurs stond verder ook in het teken van de verzoening tussen Blake Griffin en letterlijk lijdend voorwerp Matias Testi, de materiaalman op wiens gezicht de basketballer zijn hand brak. De PR-afdeling van Los Angeles besloot namelijk een foto te plaatsen waarin de twee elkaar een high five gaven.
De nogal opzichtige poging van de Clippers om middels te hashtag #family aan te geven dat het weer koek en ei was tussen de twee werd door jan en alleman belachelijk gemaakt.


Cavaliers hebben weinig moeite met Butler-loze Bulls
Zonder de geblesseerde Jimmy Butler hadde de Bulls weinig in de melk te brokkelen tegen de Cleveland Cavaliers. De ’topper’ – de Bulls zakken in het oosten steeds verder weg – eindigde dan ook in het voordeel van de Cavs, die eigenlijk alleen wat te duchten hadden van de Derrick Rose. In de Quicken Loans Arena in Ohio werd het 95-106.

De ontmoeting tussen de Cavaliers en de Bulls was de eerste wedstrijd zonder de kersvers verhandelde Anderson Varejao, die verkast is naar de Portland Trail Blazers. Nieuwe aanwinst Channing Frye (overgenomen van de Orlando Magic) en Randy Foye (afkomstig van OKC) kwamen begrijpelijkerwijs nog niet in actie, maar ook zonder hem waren de Cavaliers een geoliede machine.
Vooral LeBron James, die op één assist en één rebound na een triple-double noteerde was in goeden doen. ‘The King’ scoorde 25 punten en voerde daarmee de rangen van de Cavs aan, op gepaste afstand gevolgd door Kyrie Irving (19 punten). Kevin Love, die veelvuldig genoemd werd als mogelijke ruiloptie, deed ook een duit in het zakje met een stevige double-double (vijftien punten, vijftien rebounds).

De enige speler aan de zijde van de Bulls die nog íets probeerde terug te doen tegen het geweld van LeBron en de zijnen was Derrick Rose. De veelgeplaagde spelverdeler van Chicago toonde zich bij vlagen een waar slangenmens, en was met 28 punten duidelijk de veelvraat van zijn ploeg.
De problemen voor Chicago lijken ondertussen almaar groter te worden. Door het verlies is de ploeg weggezakt naar de achtste plek in de rangorde van het oosten, en gezien de vele versterkingen die Detroit (plek negen) heeft opgepikt in de transferperiode lijkt het er niet makkelijker op geworden om de play-offs te halen.
Score Sheet
Utah Jazz @ Washington Wizards: 89-103
Chicago Bulls @ Cleveland Cavaliers: 95-106
San Antonio Spurs @ Los Angeles Clippers: 86-105
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen