NHL 4-on-4: 'Montreal is kansloos voor de play-offs'

Screenshot_2016-02-12-20-32-28-1
#1 pick Connor McDavid staat veel in de schijnwerpers. #2 pick Jack Eichel en zijn Sabres zijn opnieuw kansloos ondanks een heel seizoen met de rookie in de gelederen. Wat moeten zij er aan doen om volgend jaar wél weer mee te strijden om een plek in de play-offs?
Ed: Geduld is het motto in Buffalo. Als je de Sabres kansen toe had gedicht om de play-offs dit seizoen te halen, had ik je persoonlijk bij een instelling afgeleverd voor een verplichte opname. Er zijn een paar positieve verrassingen in de ploeg te vinden. O’Reilly en Reinhart bijvoorbeeld. Eichel is een ander type als McDavid en, in mijn ogen, lang niet zo goed als Connor. Sterker nog; als je hem zo ziet schaatsen komt hij niet in de buurt van bijvoorbeeld Panarin, Larkin of Domi. Maar de feiten liegen niet. Eichel is derde op de rookie lijst met 38 punten. Daar moeten ze op verder, op dat soort gasten. dan komt het vanzelf goed, maar niet direct volgend seizoen al.
Jens: Niet zo veel lijkt me. De Sabres zijn op de goede weg lijkt me, ook zij zitten in een proces van verandering net als de Leafs en Oilers. De Sabres hebben dit seizoen heel veel matchen verloren terwijl ze eigenlijk meer verdienden.
Stephen: De Oilers en de Sabres zijn beiden om te janken dit seizoen, het grote verschil is dat àls McDavid meedoet de eerste lijn van de Oilers sprankelt. Eichel wordt één van het soepie in Buffalo. En helaas voor de Sabres is het soepie niet best. Het team is een goede mix van jong en oud, maar er zijn geen hoogvliegers. Als je het mij vraagt moet Buffalo er alles aan doen om een ervaren free agent te halen die Eichel onder zijn hoede kan nemen. Daarnaast moet er een goede eerste goalie komen, een met een behoorlijk save %. In de tijd dat Miller daar tussen de palen stond was het team ook niet geweldig, maar kwamen ze in ieder geval in de buurt van de playoffs.
De Oilers zijn al redelijk bezig. Hebben een aantal goede spelers en een goede goalie gehaald. Met een paar verschuivingen kruipen ze de komende jaren wel naar boven.
Jeroen: Dat de Sabres de play-offs niet halen, is eigenlijk niet een hele grote verrassing. De selectie is aardig opgefrist en heeft het bij tijd en wijlen goed gedaan, maar de basis is nog te dun om mee te doen in de strijd om een plek in de play-offs. De blessure van goalie Robin Lehner was een harde klap voor de ploeg. Stap één is gemaakt en deze zomer zullen de Sabres moeten doorselecteren, kiezen voor de spelers met het meeste toekomstperspectief. Van de ruimte die vrij komt moet de basis verder verbreed worden. Of de Sabres dan wel direct meedoen weet ik niet, maar het is wel de juiste stap in de lange termijn visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen