NHL 4-on-4: 'Montreal is kansloos voor de play-offs'

Screenshot_2016-02-12-20-31-28-1
Minnesota verloor 10 van de 11 wedstrijden die op verlenging uitdraaiden. Waarom heeft Minnesota zoveel moeite om een wedstrijd in OT of na shootouts te beslissen?
Jens: Naar wat ik vernomen heb is een van de redenen van het gesukkel in OT dat Yeo heel veel belang hecht aan de face-off. Hij zette daarom ook zijn beste mannen op dat vlak in tijdens OT’s. Maar dat bleek geen goede match te zijn voor 3-on-3 overtimes. Torchetti zou dit kunnen verbeteren door meer snelheid in de ploeg te krijgen in de vorm van Dumba, Niederreiter, Zucker,… Misschien kunnen ze ook voordeel halen uit hun talrijk aantal blueliners door één aanvaller samen te laten spelen met twee verdedigers.
Stephen: Ik ben geen fan van de 3-on-3 OT regeling. Misschien dat de League weer iets goed te maken had met de fans, maar ik vind het niets. Ik heb een aantal OT’s gezien dit seizoen en er is eigenlijk geen juiste manier om ze te spelen. Ik denk dat er niet echt een reden is waarom Minnesota hier niet goed in is. Gebrek aan concentratie, gebrek aan kwaliteit of gewoon pure pech ik weet het niet.
Jeroen: Minnesota leek mij juist een gevaarlijke OT-ploeg met het nieuwe 3 on 3 concept, maar de ploeg laat het totaal niet zien. De opponent schiet meestal vaker op doel (3-6-2), dat helpt al niet. Wat me in de OT-verliezen van Minnesota vooral opvalt is de omschakeling van aanval naar verdediging, bij veel van de OT goals wordt één speler niet verdedigd en die speler weet ook te scoren. Dat kan aan de fitheid liggen maar ook aan het tijdstip waarop een speler besluit naar de bank te gaan. Ik hoop voor Minnesota dat de nieuwe coach een goed beeld heeft van hoe je een 3 on 3 situatie op moet zetten, zowel offensief als defensief.

Ed: Ik hartje dit nieuwe 3-on-3 concept. Niet dat oeverloze gedonder met het gokken op shootouts meer, maar vol gas voor de winst gaan, omdat je ruimte hebt. Het is een omschakeling geweest voor veel ploegen, want je moet nu echt heel goed je moment kiezen om te wisselen, of voor een aanvallende actie te kiezen. Waar het bij Minnesota aan ligt? Geen idee. Gek eigenlijk, want de Wild hebben een te gekke ploeg. Laten we het gewoon op het inzicht van Yeo gooien. Die is nu toch al de laan uit gestuurd. 3-on-3 wordt veelal beslist op details, details die Minnesota op dit moment niet goed beheerst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen