NHL 4-on-4: 'Montreal is kansloos voor de play-offs'

Screenshot_2016-02-12-20-29-58-1
Montreal Canadiens heeft een vormcrisis waar je u tegen zegt. Toch staan ze, na een three game winning streak afgelopen week, ‘slechts’ op zeven punten van een play-offticket. Gaan de Habs dit seizoen de play-offs alsnog halen?
Stephen: Met pijn in mijn Bleu-Blanc-Rouge hart; nee, de play-offs zijn verloren. Hoe  flitsend de Habs speelden de eerste periode, zo doodgeslagen is het nu. Helaas is er niet één probleem aan te wijzen. Het zijn er wel 10. Het grootste probleem is goaltending. Afgelopen jaar hield heel Montréal zijn hart vast als er iets met Price mis was, want Tokarski is niet NHL-Waardig. Helaas zijn Condon en Scrivens dat ook niet. Dan komen we bij de offence. De forwards van de Habs zijn niet consequent genoeg. Topscorer Pacioretty heeft er tot nu 20 in liggen, maar is niet voldoende aanwezig om het team op sleeptouw te nemen. Tot slot vallen er, mede door blessures, gaten in de D. Iedereen houdt van Subban, maar die maakt verdedigend veel slordige fouten. Markov lijkt in één jaar tijd 10 jaar ouder te zijn geworden en is nu traag en onscherp. Was de eerste D lijn afgelopen seizoen goed voor veel goals voor en, samen met Price, voor weinig goals tegen. Nu is het wankel.
Er is te weinig tijd dit seizoen om het weer op de rit te krijgen. Ook al zou Price terug komen voor het einde van het seizoen. Misschien is het beter om ons te richten op volgend jaar. Een nieuwe coach, een nieuwe stabiele D voor de eerste lijn en een forward goed voor 30+ goals.
Jeroen: Alles valt of staat met de terugkeer van Carey Price. Het is nog maar de vraag of hij terugkeert en zo ja, wanneer dan. Mike Condon is goed begonnen maar op de lange termijn heeft hij zichzelf niet kunnen bewijzen als een goede vervangende eerste doelman. De Canadiens hebben een lange, structureel hele goede serie nodig om nog mee te gaan doen en zonder de betrouwbaarheid van Price zie ik dat niet gebeuren voor Montreal.
Ed: Ik hou altijd rekening met Montreal. Al rechtvaardigen de recente prestaties dat gevoel misschien niet, want vannacht gingen ze er ook weer met 6-2 keihard vanaf. Montreal heeft in mijn ogen altijd de uitstraling van een winnaar. Maar dat er problemen zijn in het Bell Center, daar hoef je geen rood/wit gestreepte stok voor te kopen of geleidehond van Frits Wester in te laten vliegen. Het is dit seizoen niet goed genoeg. Maar goed, ik zei ook dat de Ducks het niet zouden redden, dus laat ik dan wat voorzichtiger zijn met de Habs. Al spelen de Ducks in de Pacific en niet in Atlantic, die toch een tikkie sterker is te noemen.
Jens: Ik vrees er voor dat ze het zonder Price het niet gaan halen en het ziet er naar uit dat we Price dit seizoen niet meer gaan terugzien. Zo zie je maar hoe rap het kan gaan, in oktober en november waren de Canadiens de te kloppen ploeg in de NHL en enkele maanden later moeten ze knokken voor überhaupt een play-offplekje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen