NHL 4-on-4: 'Montreal is kansloos voor de play-offs'

Screenshot_2016-02-12-20-28-05-1
Deze week was er een blockbuster trade tussen Ottawa en Toronto. 9 spelers verhuisden van franchise. Wie is volgens jou de grote ‘winnaar’ van deze trade. De Senators? Of de Maple Leafs?
Jeroen: Volgens mij kan er maar één ploeg als winnaar worden uitgeroepen en dat is Toronto Maple Leafs. Zij zijn een dure kracht kwijt die niet meer bracht waarvoor hij werd betaald en hebben er nuttige, goedkopere krachten voor teruggekregen. Daar komen ze in de breedte verder mee en er is nu ruimte gecreëerd om een nieuwe ster voor de franchise aan te trekken. Het zou mij niets meer verbazen als Steven Stamkos die ster blijkt te zijn. Een ervaren superster voorin plus enkele van de vele talentvolle prospects erbij scheelt weer een paar dure, minder renderende spelers en daarmee zou er volgend jaar wel weer eens een hele goede ploeg kunnen staan in Toronto.
Ed: Die kan beide kanten op. Maar ik neig toch om Toronto aan te wijzen in deze. Mike Babcock is heel slim en heeft met het vertrek van Phaneuf flink wat cap space gecreëerd. Een lange termijn visie is waar het lang aan ontbeerd heeft in Toronto, maar met Babs is daar verandering in gekomen. Ik ben erg benieuwd wie zij erbij gaan halen als superster en dus als magneet voor de ploeg. Wellicht kun je dan binnen een paar jaar rekening houden met Toronto, in plaats van ze alleen maar uit te lachen.
Jens: Ottawa. Dion Phaneuf is een mooie versterking voor de Senators en met deze trade laten de Leafs duidelijk zien dat ze gaan voor een mooie draft pick. Veel valt er dan ook niet meer te halen dit seizoen voor Toronto, wat overigens ook wel de verwachting was. De komende jaren staat in het teken van toekomstgericht handelen en bouwen aan een team die binnen enkele jaren terug kan meestrijden. 
Stephen: De grote naam in deze trade is natuurlijk Dion Phaneuf, de captain van Toronto. Omdat Phaneuf een grootverdiener is bij de Maple Leafs is het wel duidelijk wat de Leafs willen doen. Afgelopen zomer hebben ze al Phil Kessel van de hand gedaan die ook een stevig stuk van de salaris-taart in zijn contract had zitten. De Leafs laten dit, wederom verloren, seizoen voor wat het is en proberen alle randzaken gunstig te krijgen om komende zomer misschien 1 of 2 grote jongens te tekenen.
Ottawa heeft er op korte termijn meer aan. Er is geen team in de league met meer tegen doelpunten dan Ottawa. Met Anderson en Hammond heeft Ottawa 2 prima goalies, dus daar ligt het niet aan. Het gaat om de verdediging. Dan heeft een veteraan (30 jaar) als Phaneuf een prima speler om de komende jaren in de eerste of tweede D-lijn te spelen. Op de langere termijn hebben de Leafs waarschijnlijk gewonnen, afhankelijk of het lukt om wat grote spelers binnen te halen. Als Ottawa de play-offs haalt hebben zij op korte termijn gewonnen, al moeten ze meneer Phaneuf wel veel geld betalen de komende jaren, dus het is wel een dure winst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen