NHL 4-on-4: Torres, McDavid, Sprong, rookies en titelfavorieten

Door

Screenshot_2015-10-07-07-26-13-1

Vraag 4: Connor McDavid en Jack Eichel zijn de rookies die het meest gehyped zijn in de voorbereiding. Welke rookie gooit volgens jou nog meer hoge ogen dit seizoen in de NHL?

JV: Nikolaj Ehlers is nog weinig genoemd, maar de 19-jarige Deen van Winnipeg Jets zal één van de smaakmakers van zijn team worden. Vorig jaar 101 punten in 51 duels en ook in de play-offs deed hij met 31 punten in 14 duels van zich spreken. Ook voor zijn land was hij van onschatbare waarde. Ehlers is één van de twee echte LW’s in de selectie van de Jets en dus verwacht ik dat hij een rol op een toplijn gaat krijgen waar hij de ruimte krijgt om te excelleren.

BR: Er komen een paar topaanvallers aan! Pulkkinen, Teravainen, McCann, Duclair en Domi bijvoorbeeld. Voor verdedigers is het zoveel moeilijker om op jonge leeftijd de NHL te bereiken. Ik kijk uit naar Noah Hanifin in Carolina en Ben Hutton in Vancouver. Beiden zullen geen Calder Trophy ophalen, maar als ze het volledige seizoen in de NHL spelen is dat razend knap!

JD: Mijn top drie voor Rookie of the Year: McDavid – Eichel – Bennett. We kregen vorig seizoen al een voorsmaakje van Bennett tijdens de playoffs en dit seizoen moet hij helemaal kunnen ontploffen. Het niveau van McDavid en Eichel zal er niet inzitten, maar van Sam mogen we toch ook heel wat verwachten. In Calgary verwachten ze alvast veel van hem. Ze hopen dat hij in de voetsporen kan treden van Monahan en Gaudreau, ook zij waren geweldig in hun rookie-seizoen. Een andere naam om te onthouden is deze van Dylan Larkin van de Detroit Red Wings. Door de blessure van Datsyuk zal de jonkie voluit zijn kans krijgen in het seizoensbegin.

EV: Er zijn genoeg smaken dit seizoen. In mijn ogen is de eyecatcher in de luwte Dylan Larkin bij Detroit Red Wings. Hij moet Datsyuk vervangen de eerste maanden en dat heeft hij in de voorbereiding uitstekend gedaan. In Detroit is hij de eerste tiener die zijn debuut kan maken in een openingsduel (vrijdag tegen Toronto) sinds Mike Sellinger in 1990. Waarmee het talent van Larkin onderschreven worden. Daarnaast vind ik Nikolaj Ehlers van Winnipeg Jets heel erg onderbelicht. Die was vorig seizoen al onwijs goed. Daar verwacht ik veel van. Ik ben ook benieuwd naar Noah Hanifin bij Carolina. Een defensive rookie is een speler om sowieso naar uit te kijken. Benieuwd hoe hij zich staande houdt dit seizoen. Ik verwacht dat hij het heel goed gaat doen.

2 Reacties
  1. Richard 5 jaar ago

    Wat ook een rookie is om in de gaten te houden : niet genoemd door de kenners is Panarin van Chicago. komt uit de Russische competitie.
    Wat een talent.
    Wat Torres betreft. Wat een crimineel is dat.
    Verbannen dit soort spelers voor eeuwig. 41 wedstrijden belachelijk veel?? het hadden er 41 duizend moet zijn.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen