Vijf CFB coaches die vroeg in het seizoen al op de hotseat zitten

Het college football seizoen is weer begonnen. Dat betekent dat we weer elke week mogen genieten van de volgende generatie NFL-spelers. Niet iedereen is het seizoen goed begonnen. Zo is Nebraska-coach Scott Frost al ontslagen. Ongetwijfeld zal het niet het laatste ontslag van het seizoen zijn. Daarom hebben wij vijf coaches op een rijtje gezet die op de hotseat zitten. 

Marcus Freeman, Notre Dame, 0-3

Het is misschien oneerlijk om een hoofdcoach af te rekenen op drie wedstrijden, maar de start van Marcus Freeman als coach van de Fighting Irish is ronduit slecht te noemen. Vorig seizoen nam hij in de Fiesta Bowl het stokje over van Brian Kelly. Na 12 seizoenen vertrok Kelly naar LSU. Terwijl het verlies in de Fiesta Bowl tegen Nr. 12 ranked Oklahoma State nog te verkroppen was, is de verliespartij tegen Marshall van afgelopen zaterdag dat niet. De Thundering Herd wonnen met 26-21 van Notre Dame en zorgden ervoor dat Marcus Freeman zich nu wellicht al zorgen moet maken om zijn baan. 

Scot Loeffler, Bowling Green, 7-24

Scot Loeffler is al een stuk langer hoofdcoach bij Bowling Green. Dit seizoen is zijn vierde als coach van de Falcons. Tijdens zijn drie voorgaande seizoenen kwam Bowling Green onder Loeffler niet eens dicht bij een winning record. Sterker nog, in het door Covid verkorte seizoen van 2020 verloren de Falcons alle vijf hun wedstrijden. Bowling Green stelde Loeffler aan om eindelijk weer een winning record te bezorgen, iets wat sinds 2015 niet meer het geval is geweest. Een 0-2 start van dit seizoen, waaronder een verlies tegen Eastern Kentucky na zeven (!) overtimes betekent weinig goeds voor de Falcons en Loeffler.  

Karl Dorrell, Colorado, 8-12

Karl Dorrell begon zijn carrière bij de Colorado Buffaloes niet onaardig. In zijn eerste seizoen, dat van 2020, haalde hij met zijn team de Alamo Bowl. Die verloor het team ruim van Texas, 55-23. Sindsdien gaat het een stuk slechter met Colorado. Vorig seizoen werd een teleurstellende record van 4-8 weggezet. Dit seizoen zijn de Buffaloes gestart met twee verliespartijen. Vooral het verlies tegen Air Force afgelopen zaterdag was een dieptepunt. Het spel van Colorado in deze wedstrijd werd vergeleken met dat van onder oud-coach Jon Embree. Toen speelde Colorado zo slecht dat ze in twee jaar tijd slechts vier wedstrijden wisten te winnen. Geen goed nieuws voor Dorrell dus. 

Marcus Arroyo, UNLV, 3-17

De start van coach Marcus Arroyo bij UNLV is ronduit dramatisch te noemen. Arroyo werd in 2020 aangesteld als coach van de Rebels, de eerste veertien wedstrijden onder hem werden allemaal verloren. UNLV won vervolgens tegen New Mexico en Hawaii om daarna weer twee wedstrijden achter elkaar te verliezen. Dit seizoen ziet er, relatief, beter uit voor de Rebels. Er werd overtuigend gewonnen tegen Idaho State en nipt verloren uit bij California.  

Geoff Collins, Georgia Tech, 10-26

Het laatste optreden van de Yellow Jackets in het ACC Championship dateert alweer uit 2014. De laatste seizoenen onder oud-coach Paul Johnson waren up-and-down, al werd er wel zo nu en dan een winning record gehaald. Dit is Geoff Collins nog niet gelukt als coach van Georgia Tech. In de drie voorgaande seizoenen wisten de Yellow Jackets elke keer slechts drie keer per seizoen te winnen. Het dieptepunt kwam wellicht al in het eerste seizoen onder Collins. Toen werd er verloren van FCS-school The Citadel, ook werd er kansloos verloren van rivaal Virginia Tech met 45-0. Dit seizoen moet Collins de Yellow Jackets echt aan de praat krijgen als hij zijn baan wil behouden. 


Meer lezen over college football? Klik dan hier.

Coverfoto: MATT CASHORE, USA TODAY SPORTS

Seán van Zon
Seán van Zon
Stagiair en student Journalistiek. Al sinds heugenis fan van de Giants, Knicks en Yankees. Tijdens studie in Ohio ook een zwak voor de Browns ontwikkeld, ondertussen ook fan van de Michigan Wolverines.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen