SportAm 2024 NFL Mock Draft: de laatste twaalf picks

Het is alweer tijd voor het laatste deel van de 2024 NFL Mock Draft, waarin de cornerbacks, offensive leman en receivers populair blijven, een paar trades plaatsvinden en er een vijfde QB wordt gekozen.

21: WASHINGTON COMMANDERS: COOPER DEJEAN | CB/S (TRADE MET DE DOLPHINS

De Dolphins trappen dit artikel af door de 21ste pick te hebben. Het team heeft ook nog een pick in de tweede ronde, maar daarna pas weer laat op dag drie. De eerste twee picks moeten dus, tenzij er teruggetrade wordt om picks te verzamelen, raak zijn. Aanvallend gezien is de OL, die in free agency al behoorlijk aangepakt is, een optie. Guyton (LT) en Latham (RT) zijn opties, zeker gezien de blessuregeschiedenis van Terron Armstread (LT).

Verdedigend gezien kan het team versterking gebruiken op safety, pas rush en de DL, maar zit het team verder eigenlijk wel behoorlijk goed. DeJean, die naast corner ook safety kan spelen, is net zoals Nubin een optie, maar dit zijn wel free safety’s (daar spelen Jevon Holland en Elijah Campbell al). Tackle lijkt dus het meest logische te zijn voor het team dat rekening moet houden met de afwezigheid van Armstead. De Comanders blijken echter geïnteresseerd in het traden voor de pick en bieden hun 40ste en 78ste pick. Dit wordt door de Dolphins geaccepteerd, waarna de Commanders gaan voor de best beschikbare speler in deze mock draft: Cooper DeJean. DeJean zal free safety en corner spelen bij de Commanders en vult een need van het team.

22: DENVER BRONCOS: MICHAEL PENIX JR | QB (TRADE MET DE EAGLES)

De Broncos besloten, nadat ze de vier top QB’s mis zouden lopen, hun twaalfde pick te traden naar de Eagles voor de 22ste pick. Met deze pick zijn Bo Nix en Michael Penix Jr realistische opties voor een team dat geen QB heeft. Er zijn andere opties, zoals pass rush en cornerback, maar het team hoeft gezien hun QB-situatie hier geen seconde over de pick na te denken. De vraag is dan: wordt het Nix of Penix Jr? De keuze gaat uiteindelijk uit naar Penix Jr, die meteen de starter zal zijn en tevens een fifth year-optie zal hebben vanwege het zijn van een first round pick.

23: LOS ANGELES CHARGERS: BRIAN THOMAS JR | OWR (TRADE MET DE VIKINGS)

De Chargers besloten op hun beurt hun vijfde pick te traden naar de Vikings voor de elfde en 23ste pick, waarna het team met de elfde pick een RG/RT heeft gedraft met Troy Fautanu. De andere grote need aanvallend gezien, receiver, zou hier of met de 37ste pick (denk aan Troy Franklin of Xavier Worthy) opgelost kunnen worden. Adonai Mitchell en Brian Thomas Jr, twee outside receivers, zijn hier de meest logische keuzes.

Het team heeft verdedigend gezien echter ook versterking nodig op DL (Newton) en in de secondary (Kool-Aid McKinstry), waardoor het team hier meerdere kanten op kan. De Chargers zouden ook twee keer een receiver kunnen draften en Justin Herbert zo voorzien van twee nieuwe wapens. Het gaat uiteindelijk tussen Thomas Jr en Newton. De Chargers gaan met de 23ste pick voor Thomas Jr.

24: DALLAS COWBOYS: TYLER GUYTON | LT

Dan door naar de Dallas Cowboys, die in elk van de eerste drie rondjes een draft pick hebben. Aanvallend gezien is versterking op OL het meest logische op deze plek in de draft, terwijl de Cowboys ook een WR zoals Mitchell zouden kunnen gebruiken. Wat betreft de OL zijn zowel LT als RT een optie voor versterking, aangezien Tyler Steele niet fantastisch is geweest tot nu toe en op LT nu eigenlijk een guard staat: Tyler Smith. Ook op center kan het team versterking gebruiken. Tyler Guyton (LT), Graham Barton (LT, guard en center) en J.C. Latham (RT) zijn de beste opties.

Verdedigend gezien zullen de Cowboys vooral naar de secondary en wellicht D-Line kijken, zeker omdat Newton en McKinstry nog beschikbaar zijn. Toch gaat de voorkeur uit naar de offensive line, met dan als hamvraag of het Guyton, Barton of Latham wordt. De Cowboys gaan uiteindelijk voor Guyton, waardoor Smith weer van LT naar LG kan en T.J. Bass of Brock Hoffman de center kan worden.

25: GREEN BAY PACKERS: KOOL-AID MCKINSTRY | CB

De Green Bay Packers, die vorig jaar vriend en vijand wisten te verrassen door met een jonge ploeg de playoffs te halen en zelfs de Cowboys in eigen huis uit te schakelen, beginnen het nieuwe seizoen met een nieuwe defensive coordinator: Jeff Hafley. De Packers, die vaak verdedigende posities draften in de eerste ronde, lijken dat nu weer te gaan doen. McKinstry (CB) en Newton (DL) zouden prima keuzes zijn om posities te versterken die versterking nodig hebben. Met Nubin is er ook nog een safety beschikbaar, terwijl Payton Wilson als ILB wellicht ook overwogen wordt.

Aanvallend gezien hebben de Packers eigenlijk alleen meer opties nodig op tackle en wellicht een nieuwe starting guard. Barton past perfect in het plaatje van een Packers OL: en speler die op meerdere posities op de OL uit de voeten kan: tackle, maar vooral guard en center. Het gaat uiteindelijk tussen Barton, McKinstry en Newton. McKinstry is, vanwege de need op cornerback en de historie van first round picks van de Packers, de keuze.

26: TAMPA BAY BUCCANEERS: JARED VERSE | DE/EDGE

De Buccanneers, die vier picks hebben in de eerste drie rondes, zullen met de 26ste pick veel optie hebben. Zo zijn Newton (DT/DE) en Jared Verse (DE/EDGE) nog beschikbaar als best players available die een need kunnen vullen voor de Bucs. Toch kan ook de secondary van de Bucs wel versterking gebruiken, waarbij Nubin (free safety) en T.J. Tampa (CB) de beste opties zijn.

Aanvallend gezien zou een guard of tackle niet overbodig zijn, met Barton (LT, G en C) en Latham (RT) als opties. Het gaat uiteindelijk tussen Barton en Verse, waarbij de keuze valt op Verse om de pass rush van versterking te voorzien.

27: ARIZONA CARDINALS: JER’ZHAN NEWTON | DT/DE

Vervolgens zijn de Cardinals weer aan de beurt, een team dat besloot de vierde pick niet te traden in deze mock draft en voor Marvin Harrison Jr te gaan. Het team zou voor nog een receiver zoals Mitchell (OWR) of Ladd McConkey (SWR) kunnen gaan, terwijl ook de offensive line met Barton (LT, guard of center) of Latham (RT) kan worden versterkt.

Verdedigend gezien is pass rush en D-Line een focus, waardoor Newton als interior pass rusher op DT een prima keuze zou zijn. Het is tevens de best beschikbare speler in deze mock draft. Met Verse naar de de Bucs is een concurrent weg, waardoor de Cardinals kiezen voor Newton.

28: GREEN BAY PACKERS: GRAHAM BARTON | OG/C/OT (TRADE MET DE BEARS NA HUN TRADE MET DE BILLS)

Dan door naar de Bears, die hun negende pick hebben getrade naar de Bills in deze mock draft voor onder meer de 28ste pick. Hier hebben de Bears alsnog de optie om met Mitchell (OWR) of McConkey (SWR) een wapen voor QB Caleb Williams te draften, terwijl OL hier met Barton (LT, OG en C) en Latham (RT) ook nog kan, maar is met Guyton de laatste pure LT wel weg.

Verdedigend gezien kan het team qua pass rush wel versterking gebruiken, waarbij Chop Robinson dan de enige echte opties is. Verder is er in de secondary met Tampa (CB) nog een optie over. Het gaat dus tussen Barton, Mitchell, McConkey, Robinson en Tampa, maar de Bears (vanwege het ontbreken aan draft capital), besluiten hun pick te traden naar de Packers voor hun 41ste en 91ste pick. De Packers kiezen hier voor Barton, die zowel op LT als op guard en center kan spelen en daarmee het team van extra opties voorziet die het broodnodig heeft.

29: DETROIT LIONS: ENNIS RAKESTRAW JR | CB

Vervolgens zijn de Detroit Lions, die het afgelopen seizoen de volgende stap hebben gezet, voor het eerst aan de beurt. De kans dat de 29ste pick van de Lions, die verder ook in de tweede en derde ronde nog een pick hebben, een verdedigende wordt is vrij groot. Het team heeft al een QB en genoeg wapens en heeft daarnaast in free agency qua offensive lineman al toegeslagen.

Verdedigend zijn er met DJ Reader en Marcus Davenport ook al spelers toegevoegd aan de DL en pass rush. Daardoor lijkt de secondary hier een logische optie, naast best player available. Latham (RT) zou de beste optie zijn dan, maar met Penei Sewell zijn de Lions daar al voorzien. Een extra receiver zoals McConkey of Mitchell kan, maar de keuze gaat uiteindelijk tussen CB Tampa en Ennis Rakestraw Jr. De Lions kiezen uiteindelijk Rakestraw Jr.

30: BALTIMORE RAVENS: ADONAI MITCHELL | OWR

Dan door naar de Ravens, die veel spelers hebben zien komen en gaan en tevens hun coaching staff op head coach na hebben zien veranderen. Met drie picks tijdens de eerste drie rondes kunnen de Ravens zich goed versterken, te beginnen met de dertigste pick in de draft. Aanvallend gezien zou een LG en RT en optie zijn, maar zeker een guard is hier een reach. Een right tackle is toevallig nog wel beschikbaar (Latham). Daarnaast zijn ook Mitchell (OWR) en McConkey beschikbaar, waarbij zeker Mitchell een type WR is die de Ravens nog niet hebben.

Verdedigend gezien kan het team vooral op safety en cornerback in de breedte wel wat versterking gebruiken. Tyler Nubin is nog beschikbaar als free safety, terwijl het qua cornerbacks vooral Tampa is die nog beschikbaar is. Het gaat tussen Latham, Mitchell en Nubin, waarbij de keuze uiteindelijk valt op een versterking op WR in Mitchell.

31: SAN FRANCISCO 49ERS: JC LATHAM | RT

Op het oog lijkt de pick van de 49ers, die hierna ook nog een pick in de tweede derde ronde hebben, vrij eenvoudig als de draft gaat zoals in deze mock draft. Aanvallend is er op right tackle nog wel ruimte voor versterking, en die is hier met Latham nog beschikbaar. Het is tevens de best beschikbare speler in deze mock draft.

Verdedigend gezien zou de secondary in de breedte van versterking voorzien kunnen worden, waardoor Nubin (free safety) en Tampa (cornerback) opties kunnen zijn. Toch is Latham hier een te logiche fit om voorbij te laten gaan.

32: KANSAS CITY CHIEFS: LADD MCCONKEY | SWR

Tot slot sluiten de kampioenen, de Kansas City Chiefs, de draft af met de 32ste pick. Aanvallend gezien is er een duidelijke zwakke plek: receiver. Zeker nu de toekomst van Rashee Rice onzeker is, hebben de Chiefs playmakers nodig naast aanwinst Marquise Brown en TE Travis Kelce. McConkey zou in de slot een versterking kunnen zijn, terwijl Franklin een aanwinst op outside receiver kan zijn en Xavier Worthy een deep threat kan worden.

Verdedigend gezien is er op deze plek in de draft niet veel meer beschikbaar. De beste opties zijn Nubin (safety), Wilson en Cooper (LB) en Mike Sainristill (CB). De Chiefs gaan echter voor een receiver en kiezen voor slot receiver McConkey.

Foto: Melina Myers-USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen