Heat verrassen Celtics tijdens game 2, buzzer-beater Murray

Game 2 van de eerste ronde van 2024 NBA Playoffs zitten erop. De uit-teams wilden de series nieuw leven inblazen en dit zorgde voor spannende wedstrijden. Vooral de Nuggets en Heat wisten de serie op knappe manier naar hun hand te zetten

WESTERN CONFERENCE

MURRAY VERSLAAT LAKERS MET BUZZER-BEATER

De Lakers hadden vóór game 2 negen wedstrijden op rij van de Nuggets verloren. Gemotiveerd om dit te veranderen kwamen ze tijdens het tweede duel van de serie goed uit de startblokken. Anthony Davis (32 pts) maakte elf van twaalf field goals in de eerste helft. De Lakers hadden mede daardoor een 59-44 voorsprong in de rust.

Na de rust werd Denver wakker. Met iets minder dan een minuut te spelen wisten ze de wedstrijd eindelijk gelijk te trekken, maar de gelijke stand wisten ze niet lang vast te houden. LeBron James (26 pts) wist na een mooie drive een lay-up te maken om de Lakers een 99-97 voorsprong te geven. Hierna was het aan Jamal Murray (20 pts), die het met een mooi mid-range schot weer gelijk maakte. Murray begon de wedstrijd stroef, maar eindigde sterk door veertien punten te scoren in het vierde kwart. Twee van de veertien kwamen enkele seconden later, toen hij de buzzer-beater over Anthony Davis schoot om de Nuggets een 2-0 voorsprong te geven.

MAVERICKS HERSTELLEN ZICH EN WINNEN GAME 2 IN LA

De Mavericks hebben met een 96-93 overwinning de serie tegen de Clippers gelijk weten te trekken. De wedstrijd was een verdedigende strijd, maar de Mavericks wisten de overwinning eruit te slepen dankzij 32 punten van Luka Doncic en 23 punten van Kyrie Irving.

In het vierde kwart werden allebei de teams aanvallend gezien pas wakker en ging het over en weer. Doncic leek de overwinning van de Mavericks te verzekeren, toen hij met negentig seconden op de klok een driepunter maakte in het gezicht van James Harden om de Mavericks een 90-81 voorsprong te geven. De Clippers gaven echter niet op. Na een 9-3 run was het verschil nog maar drie punten met twintig seconden op de klok. Irving ging naar de lijn om de wedstrijd te beslissen met free throws, maar hij miste de tweede vrije worp. Desondanks wist Irving zelf de rebound te pakken. Hij maakte daarna nog twee vrije worpen om de wedstrijd te beslissen. Paul George schoot nog een driepunter raak, maar deze kwam te laat waardoor de serie nu met een gelijke stand naar Dallas gaat.

HEAT BOEKEN UITZEGE IN BOSTON

Ondanks de afwezigheid van Jimmy Butler hebben de Miami Heat woensdagnacht de Boston Celtics verslagen in Boston om de serie weer gelijk te trekken.

De Heat hadden een goed plan om de Celtics te stoppen. Door defensief alle match-ups te ‘switchen’, konden de Celtics niet hun normale offensief spelen. De Celtics schoten in het reguliere seizoen meer dan veertig driepunters per wedstrijd. Gisternacht, door de verdediging van de Heat, waren dat er maar 32.

Miami was zelf heel efficiënt. Geleid door Bam Adebayo (21 pts) en Tyler Herro (24 pts) kregen ze het voor elkaar om de serie met een gelijke stand te laten verplaatsen naar Miami. De Heat schoten in het vierde kwart van game 1 al veel driepunters raak, maar dit was toen te laat. In game 2 raakten ze 23 van 43 pogingen. Deze efficiëntie zorgde voor de overwinning van Miami.

KNICKS DANKZIJ BIZARRE SLOTFASE OP 2-0 VS 76ERS

De New York Knicks hebben nipt gewonnen van de Philadelphia 76ers mede dankzij twee late driepunters van Donte DiVincenzo. Tyrese Maxey (35 PTS, 10 AST, 9 REB), die zijn beste play-off wedstrijd van zijn jonge carrière speelde, had de beslissende turnover laat in de wedstrijd. De 76ers vinden dat er een overtreding gemaakt werd en hebben een formele klacht ingediend bij de NBA. Iets dat Darryl Morey-teams vaker gedaan hebben in de play-offs.

De wedstrijd ging vier kwarten over en weer. De 76ers kwamen sterk uit de startblokken en hadden aan het eind van de eerste periode een 25-18 voorsprong. Mede dankzij drie driepunters van Josh Hart en tien punten van Isiah Hartenstein stonden de Knicks bij het ingaan van het laatste kwart 79-74 voor. Ondanks de teleurstellende wedstrijd van Jalen Brunson, die maar acht van zijn 29 schotpogingen raakte.

In het vierde kwart nam Tyrese Maxey over. Hij scoorde vijftien punten en schoot de driepunter raak om de 76ers een 100-96 voorsprong te geven. Met 27 seconden op de klok wist Jalen Brunson iets terug te doen, door een driepunter te scoren: 99-101. Kyle Lowry paste de bal, in paniek, de bal naar Maxey, maar hij weet geen echter controle te krijgen dankzij fors contact met Josh Hart. Hart weet de losse bal weg te pakken van Maxey en paste naar Divincenzo die de driepunter niet raak schoot.

Niemand van de 76ers lette op Isiah Hartenstein, waardoor hij de rebound met vier 76ers om hem heen kon pakken. Via Anunoby belandde de bal weer bij Divincenzo, die deze keer zijn driepunter wel verzilverde: 102-101. Maxey had nog een kans om iets terug te doen, maar Isiah Hartenstein blokte op knappe wijze zijn lay-up. De Knicks wonnen daardoor een knotsgekke wedstrijd: 104-101.