UCONN voor tweede seizoen op rij nationaal kampioen

UCONN heeft in de nacht van maandag op dinsdag voor het tweede seizoen op rij het nationale kampioenschap in college basketbal weten te veroveren. In de finale werd Purdue met 75-60 verslagen.

Zowel UCONN als Purdue begonnen aan maart als favoriet voor de eindzege en konden deze status gedurende March Madness ook waarmaken. De finale begon met flink wat lead changes. Twee keer had Purdue een aardige voorsprong, terwijl het verder vooral gelijk op ging. Dit veranderde in de tweede helft totaal.

Het was namelijk in de tweede helft duidelijk dat UCONN de langste adem had en vooral aanvallend gezien een stuk consistenter en efficiënter kon blijven. Daar waar Purdue 44% FG en 14% 3PT schoot, schoot UCONN 48% en 27%. Allebei de teams waren dus niet erg goed vanaf de driepuntlijn. Het verschil werd gemaakt door het feit dat UCONN dertien offensieve rebounds kon grijpen. Daardoor schoot het uiteindelijk acht keer meer. UCONN liep tijdens de tweede helft uit naar een voorsprong van bijna twintig punten, waarbij de einduitslag uiteindelijk 75-60 was.

UITBLINKERS

Bij UCONN blonk Tristen Newton met twintig punten, vijf rebounds en zeven assists uit, terwijl drie andere spelers boven de tien punten zouden scoren. Stephon Castle (15 PTS), was hiervan de voornaamste uitblinker. Bij Purdue was het logischerwijs sterspeler Zach Edey die 37 punten en tien rebounds noteerde. De center liet even zien waarom hij de beste speler was in college dit seizoen. Op Braden Smith na (12 PTS) scoorde echter geen enkele speler van Purdue meer dan tien punten, wat ze uiteindelijk in de tweede helft op zou breken.

Foto: Brynn Anderson/AP

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen