NHL 3-on-3: All-Star editie

Door

Foligno

Jonathan Toews en Nick Foligno zijn de captains voor de All-Star Game. Over de prestaties van Jonathan Toews is veel bekend. Zo won hij twee gouden olympische medailles en twee Stanley Cups. Maar wat vind jij de opmerkelijkste prestatie van Nick Foligno?

AGP:
Het is alleen al leuk te weten dat Foligno zijn vader Mike ook in de NHL speelde en nu assistent is bij de Devils. Bovendien speelt broer Marcus in Buffalo bij de Sabres. Met de genen zit het dus wel goed.

Bij Nick Foligno denk ik meteen terug aan de memorabele Game 4 in de Stanley Cup playoffs van vorig jaar. In de eerste ronde traden de Penguins aan tegen de Blue Jackets. De seriestand was 2-1 voor Pittsburgh op dat moment. Binnen twaalf minuten in de eerste periode stond het 0-3 en leek het een uitgemaakte zaak dat de Penguins door zouden stoten naar de volgende ronde. Het werd echter snel 1-3, waarna in de tweede periode de 2-3 volgde en vlak voor het einde van de derde periode de wedstrijd zelfs naar overtime ging. Daarin scoorde Nick Foligno de 4-3, waarmee het in de series 2-2 werd.

Dat de Penguins die uiteindelijk toch met 4-2 wonnen, doet aan die ene onvergetelijke wedstrijd niet zoveel af.

AA:
In zijn tijd bij Ottawa vond ik hem maar een middelmatige speler. Zeker als je nagaat dat Foligno een first round draft pick was. Ook in zijn eerste jaar bij Columbus liet hij weinig zien. Dit seizoen lijkt hij echter de smaak te pakken te hebben en zijn plek in de All-Star selectie is daar een bevestiging van.

Maar zijn opmerkelijkste prestatie is wat mij betreft het 6-jarige contract ter waarde van 33 miljoen dollar dat hij onlangs ondertekende. Niet slecht voor een first rounder uit 2006 die tot op de dag van vandaag nog nooit meer dan 20 goals wist te scoren.

JV:
Dat Foligno is geselecteerd voor de All-Star Game, als aanvoerder nog wel, is eigenlijk zijn meest opmerkelijke prestatie ooit. Foligno was nooit dichtbij het behalen van teamsucces of individueel succes, maar maakt dit seizoen een goed seizoen door. Hij scoorde nu al meer punten als het gehele vorige seizoen, met nog bijna 40 wedstrijden te gaan.

Er zijn spelers die het meer zouden verdienen als Foligno. Dat hij de ‘C’ krijgt is puur gebaseerd op het feit dat de All-Star wedstrijd in Columbus gespeeld wordt . Dat hij hoger in de rangorde staat dan ploeggenoot Ryan Johansen is wel een knappe prestatie.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Richard99 6 jaar ago

    Ik mocht ooit lang geleden Wayne Gretzky en Super Mario e.a samen zien spelen in het all Star Weekend in San Jose. Special afgereisd om The Great One te zien spelen (nu het nog kon was mijn reden want het hing in de lucht dat hij niet lang meer zou spelen) En het was een weekend om nooit te vergeten…Patrick Roy over de blauwe lijn zien stappen wat hij uit bijgeloof altijd doet is gewoon fantastisch.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen