NFL 4-on-4: De terugblik op de Super Bowl

De Rams zijn Super Bowl-winnaar, maar hoe gaan we deze wedstrijd herinneren? Wie kan het sprookje van de Cincinnati Bengals volgend jaar herhalen? Dat en meer in de 4-on-4 met een terugblik op de Super Bowl.

1. De Rams hebben de Super Bowl gewonnen. Hoe gaan we deze wedstrijd herinneren?

Luuk Dokter: “Volgens mij hebben we deze vraag ook een keer voor de wedstrijd gehad, wellicht leuk om terug te kijken. Toen antwoordde ik iets als de Super Bowl-overwinning van de jongste HC ooit, de eerste Lombardi van Stafford en de redemption game van Odell Beckham. Dat is allemaal waar, maar voor mij blijft dit voor altijd de eerste keer dat OBJ hem won.”

Marc Dorenbos: “Deze Super Bowl zal herinnerd worden vanwege de eerste ring voor Aaron Donald, OBJ, Matthew Stafford en Sean McVay. Daarnaast zal Cooper Kupp’s naam voor altijd verbonden zijn aan deze SB dankzij zijn MVP-trofee. Dit is in mijn ogen volledig terecht na zo’n belachelijk goed seizoen.”

Toon Aerts: “Ik vrees toch als dé gemiste kans van de Bengals. Een Super Bowl halen op zich is heel moeilijk. Dat herhalen wordt geen evidentie. Bovendien hadden ze een reële kans om de wedstrijd te winnen. Komen Joe Burrow en co er ooit nog wel zo dichtbij? We denken allemaal dat hij te getalenteerd is om er niet meer te geraken, maar vergeet niet dat bijvoorbeeld Dan Marino ook ooit maar één keer aan de finale heeft deelgenomen.”

Chris van Dijk: “Uiteindelijk herinneren we ons vooral de winnaar. Dus het zal altijd om de Rams draaien als we terugblikken op deze editie. Gezien de moeite die de Rams gaan hebben om hun ploeg bij elkaar te houden en de leeftijd van een aantal dragende spelers zou het mij niet verbazen als we later terugkijken op de enige titel van Matthew Stafford.”

2. De Bengals zijn het bijzondere verhaal van dit seizoen, van bijna onderaan naar de Super Bowl. Welke ploeg gaat dit kunststukje volgend jaar evenaren?

Luuk Dokter: “Het gebeurt niet, maar als ik een team moet noemen, noem ik de Jets. Ze hebben een enorme cap space en twee picks in de top 10 van de aankomende draft. De defense is gemiddeld en de offense mist OL-kwaliteit en targets voor Zach Wilson. Met de picks en de cap space is er ruimte voor een kleine defensieve upgrade en grote investeringen op offense. Het blijven de Jets, maar theoretisch zou een play-offoptreden mogelijk moeten zijn.”

Marc Dorenbos: “Het zou natuurlijk mooi zijn als het sprookje van de Bengals wordt herhaald door een ander team. Alleen dit verhaal is natuurlijk niet voor niks een sprookje. De kans dat zoiets volgend jaar weer gebeurt, is vrij nihil. Als ik dan toch een team moet kiezen, ga ik voor de Washington Commanders. Om zoiets te bereiken zullen ze wel voor een andere quarterback moeten gaan. Mayfield, Wentz, Garoppolo? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar als er een quarterback komt die een connectie opbouwt met Terry McLaurin, zoals Burrow en Chase die hebben, en de Washington defense lost haar grote belofte in, dan zou het kunnen. Maar nogmaals, ik reken er zeker niet op.”

Toon Aerts: “Wat zou het mooi zijn als het de Lions zouden zijn. Maar qua realistische kandidaten voor een soortgelijk “sprookje” kijk ik dan eerder richting de Denver Broncos. Oké, ze hebben dit seizoen ook al zeven games gewonnen, maar ze werden wel laatste in de AFC West. Dit tussenseizoen komt Aaron Rodgers erbij en worden de Broncos meteen medefavoriet in de AFC.”

Chris van Dijk: “Als we het over sprookjes hebben, dan kan het natuurlijk maar één ploeg zijn: De Detroit Lions. De weg is er. Als Aaron Rodgers in het offseason naar een ploeg in de AFC gaat (bijvoorbeeld Denver of Pittsburgh) is de NFC North ineens wijd open. Gezien het einde van het seizoen van de Lions en de picks die de ploeg heeft, kunnen ze die divisie zomaar winnen. We hebben met de Bengals gezien wat er dan kan gebeuren.”

Luuk Dokter: “Ik ben niet extreem onder de indruk van de aangenomen HCs. Toch moet ik zeggen dat het aantrekken van Mike McDaniel door de Dolphins mij intrigeert. Hij was geen grote naam, maar hij mag wel rekenen op veel lof. Mensen waar hij mee werkte, prijzen hem om zijn creativiteit, intelligentie en vermogen om te verbinden met zijn spelers. Toch denk ik dat de Giants met Bills-combinatie Joe Schoen x Brian Daboll een grote slag hebben geslagen. Zij maakten van dichtbij mee hoe je een franchise opbouwt en hoe je een goed milieu creëert rondom een jonge QB.”

Marc Dorenbos: “Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe head coach van de Vikings, Kevin O’Connell. Als OC van de Rams kunnen we in ieder geval stellen dat hij afgelopen seizoen vrij succesvol is geweest. Bij de Vikings krijgt hij een aardig team tot zijn beschikking en ik ben benieuwd wat zo’n jonge coach daarmee kan bereiken.”

Toon Aerts: “Ik vind Doug Pederson de beste aanstelling. Hij is een bewezen Super Bowl winnaar en dat is nog niet eens zo lang geleden. Bovendien kan hij met al zijn ervaring eindelijk wat rust en stabiliteit brengen in een franchise die dat broodnodig heeft. Ik denk dat de jonkies in Jacksonville — en dan vooral Trevor Lawrence — Doug Pederson heel graag zien komen.”

Chris van Dijk: “Ik ben heel benieuwd naar wat Brian Daboll bij de Giants gaat doen. Werken met Daniel Jones is toch heel wat anders dan Josh Allen hebben als je quarterback. Wat vooral opvalt, is dat bijna alle coaches geen ervaring hebben als hoofdcoach, maar coördinator waren. Daarom heb ik het beste gevoel bij de Doug Pederson bij de Jaguars. Hij heeft bewezen een ploeg naar de Super Bowl te kunnen leiden en weet ook wat het inhoudt om de hoofdcoach in de NFL te zijn.”

4. Nu er geen wedstrijden zijn, hebben we weer tijd voor randzaken. Wat gaat het belangrijkste NFL-gesprek zijn tot het begin van de draft?

Luuk Dokter: “De zaken van Brian Flores en Deshaun Watson. Ik ben bang dat Flores een vergelijkbaar lot wacht als Colin Kaepernick. Hij is een talentvolle Head Coach en verdient die rol ergens, maar de NFL is genadeloos. Dit krijgt een flinke staart en kan de NFL wel eens meer schade berokkenen dan de Kaepernick-zaak. Dan Watson: De verwachting is dat er snel duidelijkheid komt rondom zijn zaak en dat de rechter het overdraagt aan een Grand Jury. Het betekent het begin van het einde in de omvangrijke misbruikzaak rondom één van de meest getalenteerde quarterbacks in de league.”

Marc Dorenbos: “Ik zet mijn geld ook dit jaar weer op Aaron Rodgers in. Hij heeft gezegd dat hij dit jaar sneller een besluit wil nemen over zijn toekomst, maar ik ben benieuwd of hij dat ook echt gaat doen. Tot hij zijn besluit neemt, kunnen we in ieder geval lekker speculeren over waar de toekomst van de MVP ligt.”

Toon Aerts: “De zaken Watson en Flores zullen uitgebreid aan bod komen, maar daarnaast is het uitkijken naar weer een nieuwe draai aan de quarterback-carrousel. Aaron Rodgers zal zijn plekje in de spotlight weer opeisen, maar er zijn ook Russell Wilson en Jimmy Garoppolo die uitkijken naar een nieuwe werkgever. Geen van die mannen zal een snelle beslissing nemen en dus zullen we alweer een paar weken zoet zijn met hun besognes.”

Chris van Dijk: “Grensoverschrijdend gedrag. Uiteraard zal er een hoofdrol weggelegd zijn voor Deshaun Watson, maar ook op andere vlakken verwacht ik meer van dit soort schandalen. In Dallas blijkt de club een schikking getroffen te hebben met een aantal cheerleaders. Een medewerker zou stiekem de kleedkamer in zijn gelopen toen de meiden zich aan het omkleden waren. Na de schikking mocht de man wel gewoon nog jaren bij de Cowboys blijven werken. Ik ben bang dat het ook in de NFL het topje van de ijsberg is en dat we hier komende maanden nog meer van gaan horen.”


Lees hier alles over Super Bowl LVI.

Coverfoto: Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen