NFL 4-on-4: de veel te vroege NFC-voorspellingen

4. De NFC West lijkt vier serieuze play-off kandidaten te hebben. Vorig seizoen wisten de Seahawks en Rams de play-offs te bereiken. Wie doet dat in 2021?

Lars Leeftink: “De sterkste divisie in de NFL. Dit is zo ongekend close dat het geheid fout gaat qua voorspellingen. Toch denk ik dat de 49ers, mits iedereen fit is, de favoriet zijn. Die zie ik dan ook wel de play-offs halen. Ik ben verder nog niet zo overtuigd van de Seahawks en Cardinals, dus ik kies naast de 49ers voor Matthew Stafford en de Rams. Het team dat vorig jaar de Packers in de play-offs uitdaagde, heeft nu een top 15 (misschien top 10) QB. Rams en 49ers dus.”

Chris van Dijk: “Wat een divisie is dit. Vier teams die het in zich hebben om de play-offs te halen. Het zou zo maar eens kunnen gebeuren dat ze het allemaal redden ook. Ze spelen tenslotte allemaal tien keer buiten de divisie en tien zeges is al genoeg voor de play-offs. De Niners zijn voor mij (mits fit) een zekerheid. Door de laatste plek in de divisie in het vorige seizoen hebben zij het gemakkelijkste programma. De Rams hebben zich goed versterkt en halen het ook. Ik vind dat de Cardinals op een goede manier bezig zijn en zie hen als de derde in de divisie. Dan blijft Seattle over. Markeer week 7 maar vast in je agenda. De winnaar van Seahawks – Saints pakt het laatste wildcard ticket op basis van dit onderlinge resultaat.”

Jurian Ubachs: “Ook zo’n divisie die alle kanten op kan. Ik heb per minuut een andere favoriet in mijn hoofd, maar op papier lijkt weinig de Rams in de weg te kunnen staan. Met een upgrade op quarterback en waarschijnlijk de beste verdediging van de vier teams zijn zij het meest compleet. De rest is zo sterk dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat alle (!) NFC West-teams de playoffs halen, door de drie wildcards binnen te harken. Scherp gezien van Chris dat Seahawks – Saints in die strijd wel eens heel belangrijk kan gaan worden.”

Toon Aerts: “Wat is dit toch een heerlijke divisie. Ze zullen elkaar weer allemaal zeges afsnoepen, maar toch voorspel ik niet minder dan drie teams die vanuit de NFC West de play-offs halen. De Rams hebben een upgrade gevonden op quarterback en zullen het meest complete team blijken. Zij pakken de divisiekroon. Daaronder wordt het een hevige strijd, waarbij uiteindelijk de 49ers de tweede plek bemachtigen en de Seahawks op drie stranden. De Cardinals zullen weliswaar een woordje meespreken, maar zullen ondanks het aanwezige talent weer net naast de prijzen grijpen.”

Lees hier de NFL Weekly van vorige week!

Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur. NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen