NFL 4-on-4: de veel te vroege NFC-voorspellingen

3. In 2021 regeerden de Saints in de NFC South, maar gingen de Buccaneers er uiteindelijk met de Lombardi Trophy vandoor. Wie vertegenwoordigt de NFC South komend seizoen in de play-offs?

Lars Leeftink: “Sowieso de Buccaneers en sowieso de Falcons niet. De Saints zouden, ondanks onzekerheid op QB, nog genoeg talent moeten hebben om het te halen. Verder ben ik fan van de manier waarop de Panthers hun team aan het bouwen zijn (en ik ben een Sam Darnold believer), maar het schema plus de sterke NFC zal ervoor zorgen dat de playoffs nog een jaar te vroeg komen.”

Chris van Dijk: “Dat de Bucs de topfavoriet zijn, lijkt me duidelijk. Niet alleen hebben ze de ploeg bij elkaar weten te houden, de concurrentie is niet veel beter geworden. De Panthers zijn nog in opbouw, de Falcons hebben Julio Jones getrade om klaar te zijn voor de toekomst en de Saints hebben afscheid moeten nemen van Drew Brees en nog wat sterkhouders om onder de salary cap te komen. Niet goed genoeg voor de divisietitel dus. De Saints hebben in de breedte echter nog wel genoeg om een wildcard te halen, want in tegenstelling tot in de AFC kunnen negen overwinningen in de NFC wel eens genoeg zijn voor de play-offs.”

Jurian Ubachs: “Oef, wat een moeilijke divisie om te voorspellen. Tenminste, onder de regerend kampioen dan. Zelfs áls (en dat is een grote als) Tom Brady iets van decline zou laten zien, is Tampa Bay stabiel genoeg om alsnog de divisie te winnen. Achter hen wordt het spannend. De Julio-trade geeft aan dat Atlanta zijn pijlen niet per se op dit seizoen richt. De Saints moeten eigenlijk wel, want hoe lang hebben zij het sterrenkoppel Kamara-Thomas nog in hun prime? De Panthers hebben zeker talent gewonnen, maar lijken op voorhand tekort te komen om het de Saints lastig te maken voor de tweede plaats.”

Toon Aerts: “Kan Jameis Winston voor vuurwerk in New Orleans zorgen? In de endzone van de tegenstander welteverstaan. Indien ja, dan kunnen de Saints met het overige talent dat er nog steeds is zeker voor een wildcard meestrijden. Ik vrees echter dat hij vooral voor vuurwerk in de eigen eindzone zal zorgen en dat de Saints daardoor de play-offs mislopen. Voor de Panthers en de Falcons komt 2021 te vroeg om de play-offs te halen en de Bucs zijn een maatje te groot voor de rest. Zij halen dit jaar makkelijk de divisietitel binnen en wellicht ook de #1 seed in de NFC.”

Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur. NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen