NHL play-offs: Golden Knights weerstaan de Avalanche

Drie van de vier halvefinalisten zijn bekend en het laatste steentje kon afgelopen nacht vallen in Vegas. De Golden Knights herstelden zich uitermate knap van een bijna uitzichtloze 2-0 achterstand in de serie en kunnen voor eigen publiek deze best-of-7 in hun voordeel. De Colorado Avalanche hebben daar natuurlijk ook nog iets over te zeggen en wie van deze twee powerhouses uiteindelijk aan het langste eind trekt, lees je bij SportAmerika.

WEST DIVISION

Op één van de laatste dagen van de reguliere competitie kaapten de Colorado Avalanche de Presidents’ Trophy weg voor de neus van de Vegas Golden Knights. Of de ploeg uit Sin City daar zou rouwig om was, valt te betwijfelen. Het is bepaald geen zekerheid dat ’t team met de meeste punten in het regular season aan het einde met de Stanley Cup staat. In 2013 waren de Blackhawks de laatste die dit presteerden. Veel vaker eindigt het seizoen voor de winnaar van de Presidents’ Trophy in mineur.

Dat dreigt nu ook de Colorado Avalanche te gebeuren. De ploeg leek niet te stuiten in de eerste fase van het postseason, maar loopt nu tegen serieuze tegenstand aan. Afgezien van misschien Marc-Andre Fleury ontberen de Golden Knights een échte superster, maar ze hebben veel spelers in de categorie net daaronder. In Nathan MacKinnon hebben de Avs wel een superster, maar juist hij is stilgevallen in de laatste wedstrijden. Helaas voor Colorado geldt dit ook voor zijn maatjes Mikko Rantanen en Gabriel Landeskog. Zij zullen in gang moeten schieten om een Game 7 af te dwingen.

DE HEADLINES

De start was overweldigend. Nathan MacKinnon hield zich de laatste wedstrijden gedeisd, maar was de aangever bij de 1-0 van Devon Toews. Colorado had slechts 23 tellen nodig voor deze bliksemstart. Nog geen minuut konden ze genieten van deze uitgangspositie. Nick Holden, net als Toews een verdediger dus, probeerde het maar eens vanaf de blauwe lijn en zag dat Philipp Grubauer zich op het schot verkeek. De Duitser maakte dit foutje daarna goed met wat saves, maar kon de 2-1 van William Karlsson niet voorkomen.

De powerplay van de Avs was de laatste wedstrijden teleurstellend. In deze belangrijke Game 6 schoot de PP plotseling weer in gang. Mikko Rantanen was ’t goudhaantje die de 2-2 achter Fleury deponeerde. Anything can happen in Vegas. Dat bleek ook in Game 6 maar weer. Keegan Kolesar bracht de fans op de banken met de 3-2, maar Andre Burakovsky kwam in deze periode nog met het antwoord: 3-3. Alex Pietrangelo was al betrokken bij de goal van Kolesar, maar op het moment dat de spelers zich al naar de kleedkamers wilden begeven, schoot hij zelf de 4-3 binnen.

In de T-Mobile Arena gingen ze er goed voor zitten in de derde periode. Ze zagen de ene na de andere aanvalsgolf op Fleury afkomen, maar de Avalanche wisten de veteraan niet te breken. En toen was daar William Carrier. Met minder dan 10 minuten te spelen, klopte hij Grubauer voor de vijfde keer deze avond. Colorado was de grip kwijt en kreeg deze ook niet meer terug. Met de 6-3 van Max Pacioretty werd het boek definitief gesloten. De beste ploeg van het reguliere seizoen kan op vakantie en de Knights denderen door.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Eindstand in de serie: Vegas wint met 4-2

Ze dachten het in Denver eindelijk goed voor elkaar te hebben. Voor het eerst sinds ’96 zou de Stanley Cup weer naar Mile Hiigh City gehaald worden. Op papier zag het er inderdaad ook uitstekend uit. Op het ijs was Game 6 tegen de Knights veelzeggend. Voor Vegas scoorden spelers uit de vierde lijn, terwijl bij de Avs eens te meer bleek hoe afhankelijk zij zijn van MacKinnon, Rantanen en Landeskog.

In de breedte was Colorado inderdaad beter dan de laatste jaren, maar als team hebben de Golden Knights de overhand. Zij stuiten in de halve finale op een spiegelbeeld. Bij de Canadiens moet ook alles wijken voor het teambelang, maar de spelers daar zijn toch net een tandje minder dan in Nevada. Deze serie start aanstaande maandag. Zondag is het eerst de beurt aan Tampa Bay en de Islanders.

Cover photo: AFP / LEHTIKUVA

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen