Nieuw MLS-seizoen staat op het punt van beginnen

Na een lange tijd van onzekerheid staat het nieuwe MLS-seizoen op het punt van beginnen. Vanwege de aanhoudende coronaperikelen was de startdatum van het 26e seizoen van de Major League Soccer al meerdere keren uitgesteld. Na een lange periode van rust voor de spelers(de finale en dus laatste wedstrijd van het vorige seizoen werd al op 13 december jl. gespeeld) kunnen ze zich eindelijk opmaken voor competitief voetbal. Op zaterdag 17 april zal er weer worden afgetrapt.

NIEUW SEIZOEN, NIEUWE WINNAAR?

Een nieuw MLS-seizoen betekent over het algemeen dat er ook een nieuwe winnaar zal komen. In de 25 voorgaande seizoenen kwam het namelijk slechts 3 keer voor dat een club de MLS-titel wist te prolongeren. Enkel DC United, Houston Dynamo en Los Angeles Galaxy kregen het voor elkaar om twee achtereenvolgende seizoenen de Philip F. Anschutz Trophy omhoog te houden. Het lukte overigens nog geen enkele MLS-franchise om de titel 3 keer of vaker achter elkaar te winnen. Ondanks deze statistieken zal Columbus Crew, dat in december het tweede kampioenschap in de clubgeschiedenis pakte, er alles aan doen om de titel te prolongeren.

EXPANSION TEAM

Net als het vorige seizoen staat ook het komende seizoen helaas vooral in het teken van het heersende coronavirus. Echter, waar er het vorige seizoen vooral in lege stadions werd gevoetbald, is het de bedoeling dat er bij het gros van de wedstrijden weer fans toe worden gelaten. Volle stadions gaan we voorlopig nog niet zien, maar de meeste clubs hebben aangegeven graag een percentage van de volledige stadioncapaciteit te willen vullen. Daarnaast dient er rekening gehouden te worden met het geldende inreisverbod van Canada. Dit betekent dat de Canadese teams Montreal CF, Toronto FC en Vancouver Whitecaps voorlopig hun wedstrijden zullen spelen op Amerikaans grondgebied.

Ook staat de start van het nieuwe seizoen in het teken van een debuterende franchise. In februari 2019 kondigde de MLS namelijk aan dat Austin FC in 2021 toe zou gaan treden tot de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie. Met de expansion van dit seizoen kent de MLS 27 deelnemende franchises. De ploeg uit de staat Texas zal zijn wedstrijden gaan spelen in het Q2 Stadium. Voor 2022 staat er overigens wederom een expansion op de rol: Charlotte FC zal toe gaan treden.

NIEUWE NEDERLANDSE INVLOEDEN

Uiteraard zijn er in het komende seizoen weer een aantal Nederlandse voetballers te vinden op de Amerikaanse voetbalvelden. Zo zullen Columbus Crew-spelers Vito Wormgoor en Eloy Room hun kampioenschap proberen te prolongeren. Daarnaast kennen we Johan Kappelhof (Chicago Fire), Jamiro Monteiro (Philadelphia Union), Maikel van der Werff (Cincinnati FC), Jurgen Locadia (Cincinnati FC), Danny Hoesen (Austin FC), Kai Korenuik (Los Angeles Galaxy), Kenneth Vermeer (Los Angeles FC) en Kelvin Leerdam (Inter Miami) nog van het vorige seizoen.

Na een lange periode van onderhandelingen maakte ook Sylvester van der Water de overstap naar de MLS. De voormalige buitenspeler van Heracles Almelo zal naar alle waarschijnlijkheid samen met MLS-sterren Nani en Alexandre Pato de voorhoede gaan vormen bij Orlando FC. Ook maakte Feyenoord-keeper Nick Marsman onlangs bekend de Eredivisie in te ruilen voor de MLS. Na het huidige Eredivisieseizoen zal hij de overstap maken naar Inter Miami en dus teamgenoot worden van Kelvin Leerdam.

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 april zal het 26e MLS-seizoen worden afgetrapt. Alle teams zullen in het reguliere seizoen 34 wedstrijden spelen, waarvan de helft thuiswedstrijden zullen zijn. Na het reguliere seizoen zullen de play-offs uit gaan maken welk team met de titel aan de haal gaat.

Coverfoto:Jonathan Hayward/CP

Robin Leijdekkers
Robin Leijdekkers
Gek op Amerika en komt er dan ook graag. Pakt daar dan ook het liefst een sportwedstrijd mee vanwege het hoge entertainmentgehalte. Voorkeur voor NBA en MLS en een zwak voor ploegen uit het noordwesten: Portland Trail Blazers en Vancouver Whitecaps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen