MLS Update – Speelronde #7, Orlando blijft ongeslagen

Speelronde zeven zit er op. Een speelronde vol mooie doelpunten, zoals onderstaande voorbeeld van David Villa mooi illustreert:

Orlando ongeslagen in eigen huis
Mocht Orlando winnen van LA Galaxy, dan kon er een nieuwe clubrecord komen. Nog nooit wist Orlando vier thuiswedstrijden op een rij te winnen. Al in de zesde minuut kwam Orlando al bijna op de gedroomde 1-0 voorsprong. Een vrije trap Carlos Rivas belande op de rechterpaal, vervolgens ging de bal via de linkerpaal en Van Damme naast het doel van La Galaxy keeper Clement Diop.

Drie minuten later kwam Orlando wel op een 1-0 voorsprong. Will Johson schoot de bal in de verre hoek van het doel en liet hiermee keeper Diop kansloos.

In de 83ste minuut kwam LA Galaxy eindelijk terug tot 1-1 via Romain Alessandrini die de bal goed laag inschoot in de rechterhoek.

Uiteindelijk ging Orlando er met de winst vandaar. Larin schoot in de 91ste minuut de bal binnen vanuit een corner. De Canadees wist goed voor Jermaine Jones te komen en schoot de bal vervolgens hard en hoog binnen voor de 2-1.

Colorado Rapids verliezen zonder Tim Howard
De Colorado Rapids moesten zonder hun keeper Tim Howard tegen de Real Salt Lake spelen. De Amerikaanse doelman is voor drie wedstrijden geschorst vanwege het schelden naar een supporter in de wedstrijd Sporting KC – Colorado Rapids.
Het verlies van Howard is een groot gemis voor Colorado. In het begin ondervond Colorado daar de problemen nog niet van. Het kwam zelfs op een 1-0 voorsprong nadat Kevin Doyle kon inkoppen op de voorzet van Marlon Hairston. De problemen voor Colorado begonnen pas in de 85ste minuut.
Verdediger Jard Watts kreeg de bal tegen zijn handen in het zestien meter gebied, hierdoor stopte hij de bal voordat deze het doel bereikte. De Amerikaanse verdediger kreeg hiervoor de rode kaart van scheidsrechter Ismail Elfath. Real Salt Lake spits Yura Movsisyan twijfelde niet en schoot de penalty binnen. De ploeg uit Salt Lake City geloofde nog in de winst en bleef doorjagen op de 1-2. In de 88ste minuut kwam Brooks Lennon echter van de linkerkant naar binnen toe, zocht de ruimte en schoot vervolgens de beslissende 1-2 binnen.

Hierdoor wist Real Salt Lake opnieuw te winnen. Er is dus sprake van de ‘Petke magic’. Voor de aanstelling van Mike Petke wist Real Salt Lake nog niet te winnen dit seizoen, sinds de aanstelling van de Amerikaanse coach wist Real Salt Lake al twee keer te winnen.
MLS7
Spelers van de week
Mijn eerste speler van de week is Nemanja Nikolic. De Hongaarse spits van Chicago Fire wist in de wedstrijd tegen New England Revolution twee keer het net te vinden. Nikolic kwam in januari over naar Chicago en heeft tot nu toe vier keer gescoord in het huidige seizoen. Met de andere aanwinst Bastian Schweinsteiger erbij lijkt Nikolic tot nog meer kansen komen.

De tweede speler van de week is Vancouver-spits Fredy Montero. De Colombiaanse spits was de grote man bij Vancouver Whitecaps. Montero scoorde tweemaal in de wedstrijd, hierdoor won Vancouver uiteindelijk met 2-1 van Seattle.

Stand
MLS7A
De Vancouver Whitecaps zijn van plaats elf gestegen naar plaats 7 ne een knappe 2-1 overwinning 2-1 tegen Seattle Sounders. De Colorado Rapids zijn daarentegen gezakt naar de laatste plaats nadat ze verloren van Real Salt Lake en Minnesota ook nog een punt pakte Houston.
MLS7B
Vanwege het verlies van New England Revolution en Atlanta United zijn de beide teams uit New York met twee plaatsen gestegen. Chicago Fire kon vanwege de 3-0 winst op concurrent New England de derde plaats in beslag nemen.
Volgende speelronde
In de volgende speelronde staan New York City en Orlando weer tegenover elkaar. Eerder dit seizoen wist Orlando met 1-0 te winnen, buiten de wedstrijd om bleef het lang onrustig vanwege de New York City fans. New York zal erop gebrand zijn om dit keer wel te winnen van Orlando.
De wedstrijd vindt plaats op zondagavond halfacht. Vervolgens is er om tien uur LA Galaxy tegen Seattle Sounders. Beide teams zijn matig aan het seizoen begonnen en willen dan ook beide winnen. Als afsluiter heb je om 12 uur ’s avonds nog de wedstrijd tussen Minnesota United en Colorado Rapids, beide teams moeten winnen om weg te komen uit de onderste regionen.