MLS Update – Speelronde #26 LA Galaxy wint weer

Speelronde 26 zit er alweer op in de MLS. Een speelronde met maar vier wedstrijden daarin. Desalniettemin waren er zat doelpunten: twaalf in totaal! LA Galaxy kreeg deze speelronde de kans om weer eens te winnen na tien duels zonder overwinning in de Major League Soccer.
LA Galaxy weet weer eens te winnen
Voor LA Galaxy was het alweer een tijdje geleden dat ze wonnen in de MLS. Op 21 juni van dit jaar was het de laatste keer dat de ploeg van Sigi Schmid wist te winnen, ook toen was de tegenstander de Colorado Rapids (uitslag 1-3).
Al in de 18e minuut kreeg LA Galaxy de kans om na 350 minuten weer eens te scoren in de MLS. Nadat LA Galaxy-speler Zardes gevloerd wordt door Colorado-keeper Zac MacMath was een penalty voor LA Galaxy het gevolg. De penalty van Alessandrini werd uitstekend binnen geschoten, de aanvaller schoot de bal links in het doel terwijl de keeper van Colorado naar rechts dook.

Vijf minuten later was het alweer raak, ditmaal Boateng met het doelpunt. Nadat een voorzet werd afgeslagen rolde de bal richting de Ghanese middenvelder die hem in een keer schoot en de bal rechtsonder in het doel zag binnenvallen.

Uiteindelijk werd het zelfs nog 3-0 nadat Gyasi Zardes zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. De voorzet van Allessandrini was alleen een stuk mooier. De Franse aanvaller gaf de bal voor met buitenkant voet, Zardes kon de bal vervolgens uit de lucht in het doel tikken.

Kamara de grote man van New England
New England stond inmiddels op de 10e plaats in de Eastern Conference. Een overwinning was dus nodig om van deze plaats af te komen. Dat moest dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Orlando City SC. Halverwege de eerste helft nam New England de voorsprong doormiddel van Kei Kamara, die z’n 100ste MLS-doelpunt maakte na een goede voorzet van Caldwell.
In de 75ste minuut maakt Kamara er ook nog 2-0 van. Nadat hij aan de rand van het strafschopgebied de 1-2 aan gaat met Nguyen kan hij een-op-een kalm afmaken voor zijn tweede van de wedstrijd.
In de 80ste minuut kreeg Jose Aja nog een tweede gele kaart, dus rood, en mocht vertrekken. Hiermee werd een kans op een punt voor Orlando weggegooid. Dit was al helemaal het geval toen Kei Kamara in de 89ste minuut nog de 3-0 maakte. Nadat Orlando verdediger Leo Pereira compleet naast de bal tackelde kreeg Kamara een een-op-een kans. Uiteindelijk kon de spits van de ‘Revs’ koel afmaken en liet hij Orlando keeper Joe Benedik kansloos.

Uiteindelijk werd het ook zelfs nog 4-0 voor New England Revolution nadat Nemeth de bal voorgaf op Bunbury die hem binnenschoot.

New England Revolution – Orlando City SC 4-0
Montreal Impact – Chicago Fire 0-1
LA Galaxy – Colorado Rapids 3-0
FC Dallas – New York Red Bulls 2-2

Speler van de week

Onze speler van de week is de spits van New England Revolution: Kei Kamara. De man uit Sierra Leone scoorde van het weekend namelijk zijn eerste hattrick in de MLS. Vanwege zijn hattrick staat Kamara nu ook op 102 doelpunten in de Major League Soccer. Hiermee staat de spits van de ‘Revs’ op een 8e plaats in de topscoorderslijst aller-tijden van de MLS.

9 LA Galaxy 26 26 -12
10 Minnesota United FC 25 25 -20
11 Colorado Rapids 26 22 -17

LA Galaxy wist na een reeks van 10 wedstrijden in de MLS zonder overwinning eindelijk weer eens te winnen. Door deze overwinning is Galaxy gestegen naar plaats nummer 9. ‘Los Galácticos’ moet echter meer wedstrijden winnen willen ze nog uitzicht houden op de play-offs.

11 D.C. United 27 28 -22

Vanwege de overwinning van New England Revolution zijn de ‘Revs’ gestegen van plaats 10 naar plaats 8. Chicago Fire kon vanwege een 1-0 overwinning op Montreal de derde plaats in beslag nemen.

Volgende speelronde

In de aankomende speelronde vindt er een topper plaats in de New York. In New York speelt namelijk de New York City FC tegen Portland Timbers. Het vorige onderlinge duel werd in mei dit jaar nipt gewonnen door NYFC met 1-2. De wedstrijd is op zaterdagavond om half twaalf. Een andere wedstrijd om naar uit te kijken is New England Revolution tegen Philadelphia Union. New England moet namelijk winnen om nog uitzicht te houden op de play-offs. Montreal Impact kan, mits Atlanta verliest, in de play-offs geraken. Voor beide ploegen is er dus een duidelijke missie om te winnen. De wedstrijd is de nacht van zaterdag op zondag om halftwee.