De glazen bo(w)l van SportAmerika: 10 voorspellingen


Donderdagnacht is het eindelijk zover: de start van het nieuwe NFL-seizoen! Hoog tijd om met onze redacteuren alvast in de glazen bol te kijken voor een aantal voorspellingen. Wie houden de Patriots van titelprolongatie? Wie komt er net als Jordy Nelson ijzersterk terug na een jaar afwezigheid? Gaan we Kaep nog in actie zien? Wie beleeft dit jaar zijn grote doorbraak? Tien voorspellingen van onze NFL-volgers.

Welk team gaat dit jaar de Patriots van de troon stoten?

Richard: Geen enkel team. De New England Patriots zijn op papier nog steeds het beste team. De jaren lijken nog niet te gaan tellen bij Tom Brady. De grootste uitdagers worden de Steelers en de Packers.
Pieter: Geen, de Pats blijven “the team to beat”. Normaal zou ik met liefde een team noemen dat er enigzins in de buurt komt, maar ik denk dat alle usual suspects iets te kort komen. Packers, Falcons, Seahawks, Panthers.. teams die de NFC maar zo weer eens kunnen domineren. Maar geen partij voor de Patriots, als deze laatste geen off day hebben. Bij de Pats zelf in de conference zie ik het net zo somber in. Raiders, Steelers, Chiefs, ik zie wel kwaliteit, maar ik zie geen echte concurrentie.
Chris: De Pittsburgh Steelers. Of nou ja, van de troon stoten, zij voorkomen een 16-0 seizoen. In de play-offs zijn opnieuw de Steelers en de Las Vegas (laten we er vast aan wennen) Raiders de grootste uitdagers van de Patriots. Maar New England is wel de grote favoriet voor de titel, mits Gronk fit blijft, want na het verlies van Edelman is hij wel cruciaal komend jaar.
Merlijn: De grootste kanshebber om de Patriots dit seizoen van de troon te stoten en de Lombardi-trofee omhoog te houden, zijn de Green Bay Packers. Laat het aan Aaron Rodgers maar over om tegen het einde van het seizoen een indrukwekkende winning streak neer te zetten, die dit keer wordt doorgetrokken tot de Super Bowl.
Justin: De Seahawks. Russel Wilson is fitter dan ooit tevoren en met een nog sterkere defensie kunnen ze teams de stuipen op het lijf jagen zoals ze dat drie jaar geleden ook deden.
Jules: Niemand. Pats worden de eerste back-to-back kampioen sinds de Pats in 2004-2005. Andere sterke ploegen? De verdediging van de Seahawks is eng, net als die van de Giants en Broncos. De aanval van de Steelers? Allemaal kansloos tegen het duo Brady/Belichick. #6 komt eraan.
Angelo: Ondanks dat ze als tweede eindigen onder de Patriots in de divisie weten de Dolphins de Patriots te verslaan in de play offs. De Super Bowl tegen de Cardinals weten de Dolphins nipt te winnen.
Wouter: De Steelers. De capitulatie van de AFC East zorgt er voor dat de Patriots een grote kans hebben op rechtstreekse plaatsing in de divisieronde, maar ik zie ze niet weer drie (of vier) wedstrijden winnen in de play-offs. De Seahawks en de Falcons (zo goed als) hebben New England vorig jaar aangetoond dat de Pats niet onverslaanbaar zijn. Daar acht ik de Steelers ook toe in staat.
Foto’s: Archief (Getty Images)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen