MLS Update #4: Portland pakt eerste punt

De vierde week van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we de gelijke spelen van Portland en Colorado en de overwinningen van New York Red Bulls en Columbus Crew.

PORTLAND PAKT EERSTE PUNT TEGEN FC DALLAS

Aan het begin van de vierde speelronde stond Portland nog op nul punten uit twee wedstrijden. Het verloor van LA Galaxy en New York Red Bulls. De eerste punten moesten dus gepakt worden tegen FC Dallas. Maar FC Dallas dacht daar anders over. Al in de 36e minuut kwam de ploeg van Oscar Pareja op voorsprong. Roland Lamah kon in alle vrijheid de 1-0 scoren door de bal in de verre hoek te plaatsen achter doelman Jake Gleeson. In de 47e minuut kwam Portland vervolgens op gelijk hoogte met FC Dallas. Middenvelder Sebastian Blanco krulde de bal vanaf de rand van het zestienmeter gebied de verre hoek in.

Uiteindelijk eindigde Portland de wedstrijd met tien man. Lawrence Olum kreeg in de 75e minuut zijn tweede gele kaart en moest het veld dus verlaten met een rode kaart. De Keniaanse middenvelder probeerde te scoren met zijn hand. Scheidsrechter Mark Geiger had dit door en gaf de middenvelder van Portland zijn tweede gele kaart.

SPORTING KC PAKT IN EXTREMIS EEN PUNT

Net als Portland had ook Colorado nog geen punt. De ploeg van Anthony Hudson wilde graag van de nul af door punten te pakken tegen Sporting Kansas City. Colorado begon fantastisch aan de wedstrijd. In de vijfde minuut kon spits Dominique Badji de 1-0 binnenschieten door slim weg te lopen van directe tegenstander Ike Opara. Colorado pakte goed door, met in de achtste minuut meteen de 2-0. Spits Joe Mason wist goed de buitenspelval te ontlopen, om zodoende één-op-één te kunnen komen met keeper Tim Melia. Verdediger Matt Belser had Joe Mason inmiddels al ingehaald en leek hiermee de kans onschadelijk te hebben gemaakt. De Ierse spits wist echter met een handigheidje zich vrij te krijgen om de 2-0 binnen te schieten.

Sporting wist eerder dit seizoen al een 3-2 voorsprong om te buigen in een 3-4 overwinning. Nu was de taak nog moeilijker: een 2-0 achterstand omzetten in een goed resultaat. Sporting begon goed in de tweede helft. In de 57e minuut kopte Yohan Croizet de bal op de paal. De rebound was vervolgens voor Felipe Gutierrez. De oud-FC Twentespeler wist de bal vervolgens in de andere hoek te schieten om de comeback in te zetten.

COMEBACK COMPLEET

Deze comeback leek in de 90e minuut te eindigen. Middenvelder Jack Price schoot een vrije trap namens Colorado op de lat. Twee minuten later wist Sporting toch nog de verdiende gelijkmaker te scoren. De net ingevallen Diego Rubio kreeg de bal in de kluts voor zijn voeten in het zestienmeter gebied. De Chileen wist de bal vervolgens in de hoek te plaatsen om de 2-2 op het scorebord te zetten.

COLUMBUS WINT EENVOUDIG

In de 20e minuut kon Columbus al eenvoudig de 1-0 binnenschieten. Christian Martinez gaf vanaf de zijkant een lage voorzet aan Milton Valenzuela. DC verdediger Nick DeLeon wilde de bal nog weg tackelen maar zette zijn sliding te laat in. Hierdoor kon de Argentijnse Valenzuela de 1-0 inschieten. In de 30e minuut kwam de spanning even terug nadat Yamil Asad de stand gelijktrok.
Tien minuten later kwam Columbus echter weer op voorsprong. Columbus middenvelder Ricardo Clark kon de bal vanuit een corner vrij inkoppen. De bal vloog uiteindelijk over keeper David Ousted en belandde in de verre hoek. Twee minuten later besliste Pedro Santos de wedstrijd door de 3-1 te scoren. De voorzet van Christian Martinez leek aan iedereen voorbij te gaan, totdat de Portugese aanvaller bij de tweede paal opdook.

NEW YORK RED BULLS WINNEN EENVOUDIG

New York Red Bulls namen het in de avond van zaterdag op zondag op tegen Minnesota United. In de vijftiende minuut ging aanvaller Alex Muyl voor eigen succes in het zestienmetergebied. De Amerikaanse aanvaller werd onderweg nog bijna onderuit gehaald door de Braziliaan Ibson. Toch ging Muyl door en wist hij uiteindelijk te scoren in de verre hoek.
Vlak voor rust kwamen de Red Bulls bovendien nog op een 2-0 voorsprong. Spits Bradley Wright-Phillips verlengde de kopbal van Tim Parker door de bal over keeper Matt Lampson te tikken.

In de 78e minuut scoorde de Engelse spits zijn tweede van de avond, waarmee hij de Red Bulls op een 3-0 voorsprong zette. Op aangeven van Muyl scoorde de Engelsman in stijl, buitenkantje rechts, zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Coverfoto: twitter.com/Zarek Valentin